witam, mam problem ze światłami mijania w kia k2700. Postojowe światła świecą normalnie a mijania nie chcą nie wiem co to może być z góry dziękuje za pomoc
to weź kontrole i leć po wszystkich od świateł mijania chyba jest w skrzynce na zewnątrz koło akumulatora(po lewej stronie) ale głowy se nie dam uciąć czy nie w środku xD ale dam se uciąć że to bezpiecznik:P
Kolego sprawdź czy w przełączniku na górnej dwupinowej czarnej kostce jest napięcie na obydwu przewodach. Są tam dwa przewody zasilające, na obu musi być napięcie.
Jeżeli żarówki i bezpieczniki dobre to wielce prawdopodobne że włącznik świateł nawala. Można spróbować zdjąć obudowę kierownicy i docisnąć kostki. U mnie się sprawdziło.
Widzę że panowie podpowiadają ale ta kostka to przekaźnik świateł,zobacz czy dobrze jest włączony przekaźnik.
Pod kierownica koło bezpieczników poszukaj ten przekaźnik,jeżeli nie działa nadal spróbuj zmienić ten przekaźnik na nowy,lub szukaj usterki w instalacji elektrycznej przewodów elektrycznych które odpowiadają za światła.
✨ Użytkownik zgłasza problem z działaniem świateł mijania w Kia K2700, które nie świecą, podczas gdy światła postojowe działają prawidłowo. W odpowiedziach sugerowane są różne możliwe przyczyny, w tym uszkodzone bezpieczniki, problemy z włącznikiem świateł, a także konieczność sprawdzenia napięcia w kostkach pod kabiną. Użytkownicy wskazują na lokalizację skrzynki bezpieczników obok akumulatora oraz na przekaźnik świateł, który może być źródłem problemu. Wskazówki obejmują również sprawdzenie instalacji elektrycznej i ewentualną wymianę uszkodzonych komponentów. Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.