logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HTC Touch Pro nie uruchamia się po wgraniu Hard SPL - co zrobić?

bodzio667 25 Sie 2010 18:49 3310 7
REKLAMA
  • #1 8437657
    bodzio667
    Poziom 18  
    Ocena: 96
    Witam kolegów.

Mam problem wgrywałem klientowi Hard SPL do powyższego telefonu. Pomimo że HSPL wgrał się poprawnie telefon się już nie uruchamia, istnieje pobór pradu na zasilaczu reaguje na włącznik ale nie startuje ani bootloader ani WM.

Co w takim razie mam zrobić ? Czy JRT podniesie boota ?

Wgrywałem poniższy HSPL
    Załączniki:
    • Raphael_VZW_HSPL_035.exe (4.6 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 8493845
    bodzio667
    Poziom 18  
    Ludzie ja już nie wiem co mam myśleć o tym JRT. Po ostatniej aktualizacji dodano telefon na którym mi zależało. Próbuje naprawić nim bootloader w HTC Touch Pro (raphael) lecz za nic nie chce się połączyć przez Jtag próbowałem wszystkiego. Telefon załącza sie na zasilaczu, widać pobór prądu przez procesor. Daje w programie : Check Connection ale za każdym razem mam target not found. Nie wiecie co robię źle ? adapter na pewno styka do płyty sprawdzałem wielokrotnie. Nawet zasilacz podłączyłem do boxa i nic. Mam na stanie też box Riffa ale w nim nawet manualnie nie ma procesora MSM7201.... wiec nic nie zrobię. A podobno miał być manualnie dostępny. Telefon martwy a klient już wkur....
  • #4 8493894
    fischer8
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 116
    Mierzyłeś napięcie V-ref, ma być 2,6v?
  • #5 8494094
    wgmmmx
    Poziom 15  
    Ocena: 9
    SMTI JRT musisz uzywac zasilania z adaptera JRT(+, -, BSI muszą być podłaczone a do smti ładowarka noki ace-12E 800mA!!) nie bedzie ci nic działac jesli uzywasz zewnetrznego zasilania lub baterii.
  • REKLAMA
  • #6 8495448
    bodzio667
    Poziom 18  
    Chyba ACP-12E miał kolega na myśli. Vref też nie mierzyłem zaraz się zaborę do tego. Co do kwestii zewnętrznego źródła zasilania jest to dla mnie bardzo dziwne że na zasilaczu zewnętrznym nic nie idzie jak w UM jest wyraźnie napisane o tym że można zasilacza zewnętrznego użyć
  • #7 8498313
    wgmmmx
    Poziom 15  
    Ocena: 9
    Wiem co pisze w UM a wiem jak u mnie sprawa wyglada bo mam SMTI JRT i RiFF box wiec dlatego ci mowie jak to wyglada na zywo a nie z głupiego opisu :) cze
  • REKLAMA
  • #8 8510281
    bodzio667
    Poziom 18  
    Ok koledzy dzięki wam naprawiłem bootloader telefon już się włącza ale jest inny problem. Na tym boot'cie z SMTi JRT w Bootmode wyświetla się błąd:

Security Unlocked
    SPL-1.40.OliNex
    MicroP-Wrong platform(v0x2)
    PSOC-Wrong Platform(v0x55)

Telefon nie komunikuje się z activesync w windowse, w boot mode nie zmienia rodzaju komunikacji z serial na USB przy podłączeniu kabla usb.

Co może być nie tak ? :|

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z HTC Touch Pro, który nie uruchamia się po wgraniu Hard SPL. Mimo że proces wgrania zakończył się pomyślnie, telefon nie wchodzi w tryb bootloadera ani Windows Mobile, chociaż reaguje na włącznik i pobiera prąd. Użytkownicy sugerują sprawdzenie trybu boot oraz użycie narzędzi takich jak ORT lub Riff do naprawy. Pojawiły się również problemy z połączeniem JRT, które nie wykrywa telefonu. Po dalszych próbach udało się uruchomić bootloader, jednak pojawiły się nowe błędy związane z nieprawidłową platformą. Użytkownik nie może nawiązać komunikacji z ActiveSync w Windowsie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA