logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zamontować antenę błotnikową w Golfie II? Problem z kablem i demontażem błotnika

rafal1982r 04 Wrz 2010 17:39 1507 2
REKLAMA
  • #1 8475307
    rafal1982r
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Witam mam problem stara antena nie działała kupiłem nową a starą wymontowałem , problem zaczyna sie już gdy chcę sciągnąć błotnik odkręcam 5 śrub szustek ale nadkole ciasno siedzi , stary kabel uciąłem i pociągnołem a jak w dziure pod plastikiem wkładam nowy kabel od anteny to przy radiu nigdzie go nie widze , podobno musze odkręcić licznik by zamontować antene ? prosze o pomoc . z góry dzieki .
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 8475489
    ociz
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3486
    Tak, teraz to musisz wyciągać licznik żeby przeciągnąć przewód. Uprzedzając kolejne pytanie - linkę od prędkościomierza żeby odpiąć sięgniesz od dołu.
    Na przyszłość to się robi tak że ucinasz przewód przy starej antenie przymocowujesz do niego koniec nowego i wciągasz.
  • #3 10318103
    rafal1982r
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Siemka kolego troche czasu mineło zanim sie za to zabralem , wymontowalem calą konsole z przyciskami i licznik i okazało się że się mylisz :) , linke wepchnolem na chama w otwór i ku mojemu zaskoczeniu była pod półką po prawej stronie w aucie przy nawiewie na nogi , bardzo prosto pociągnołem ją do radia , na rozkrecaniu dechy i licznika straciłem godzine :)
REKLAMA