logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zmywarka Bosch SGS5302/13 - nie grzeje wody, programy trwają zbyt długo

pawel_konin 21 Wrz 2010 17:43 876 3
  • #1 8534906
    pawel_konin
    Poziom 20  
    Ocena: 19
    Witam
    Mam problem ze zmywarką Bosh Typ s9F1B wytłoczony numerek na drzwiach SGS5302/13 Zmywarka nie grzeje wody oraz nie domywa naczyń na żadnym programie naczynia są nie dosuszone oraz zimne po otwarciu drzwi woda jest zimna zatrzymuje się w środku programu nieraz program trwający 30 min trwa 6 h i naczynia są zimne po resecie programu i systemu wbudowanego sterującego zmywarką nieraz widać poprawę przez 2 mycia ,nie zawsze zdarzają się takie przypadki że program myjący naczynia przejdzie prawidłowo wtedy woda jest gorąca tak jak powinno być i czas jest w normie zmywarka ma z 10 lat nigdy nie było z nią problemu po obserwacjach wychodzi że skoro nieraz program przechodzi prawidłowo i wszystko jest poprawnie umyte tzn. że system wbudowany zmywarki szwankuje może już jakiś procesor na laminacie szwankuje może jakieś wyjście z niego już jest uszkodzone albo ścieżki już są uszkodzone lub zaśniedziałe.
    Drodzy koledzy prosiłbym o podpowiedz czy system wbudowany padł i należy go wymienić w serwisie i jak i co można by sprawdzić by być pewnym że to właśnie należy wymienić na nowe?? Proszę admina o wyróżnienie tematu jak to możliwe
  • #2 8535408
    elektryku5
    Poziom 39  
    Ocena: 1053
    Sprawdź przekaźnik załączający grzałkę i połączenia kabli z modułem głównym.

Sprawdź moduł pod kątem zimnych lutów.
  • #3 8580635
    pawel_konin
    Poziom 20  
    Ocena: 19
    elektryku5 napisał:
    Sprawdź przekaźnik załączający grzałkę i połączenia kabli z modułem głównym.

Sprawdź moduł pod kątem zimnych lutów.

Jeszcze nie wziąłem się za rozbiórke zmywarki ale wykonałem prosty test przepiąłem zasilanie z zimnej na ciepłą wode i nagrzałem cały bojler gorącej wody okolo min 15 L zużycie zmywarki max to 23 L na największym 65 stopniowym programie max 23 L i zauważylem że jedynie co się poprawiło to że naczynia są bardziej czyste he he czas nadal 5 h albo coś konkretniejszego poszło w systemie i caly moduł jest do wymiany albo trzeba przyjżeć się czujnikowi temperatury może jemu coś dolega co sądzicie o tym ??
  • #4 8580707
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
REKLAMA