logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP DV6700 - jak zbootować płytę instalacyjną Windows 7?

gravityy 25 Wrz 2010 20:35 1849 1
REKLAMA
  • #1 8550048
    gravityy
    Poziom 1  
    Witam , mam problem - płyta z system nie chce mi odpalić.
    Dokładnie wygląda to tak , wchodzę w bios ustawiam w boot order najpierw napęd - chcę zainstalować windowsa 7 , teraz mam linuxa ubuntu- ale pojawia się wykrzyknik tam, to może być powód dla którego nie działa?
    Nie widzi płyty wgl. przy odpalaniu komputera ani przy wciśnięciu F9 i wyboru bootowania.
    Jak naprawić to tak by działało mi i odpalało z płyty i mogłabym spokojnie zainstalować system? Ah i nośnik jest dobry bo sprawdzałam na drugim laptopie i włącza się bez problemu...
  • REKLAMA
  • #2 9670023
    olo_80
    Poziom 11  
    Witam, też mam ten problem niby w tym nieszczęsnym biosie phoenixa jest opcja bootowania z usb ale moje próby z dvd-rw lite-on zewnętrznym pod usb jak i kartą sd się nie powiodły. Wyjąłem dysk twardy a laptop w kółko się restartuję dochodząc do bootowania tak jakby nie widział dysku to restart choć na karcie sd jest system i w dvd-rw również. Nie mogę sprawdzić na wewnętrznym dvd bo niby ma zasilanie i wysuwa kieszeń ale w systemie go nie widać. Moje przypuszczenia to związek biosu z twardym dyskiem. Czy może ktoś rozwiązał ten problem? Pozdrawiam.
REKLAMA