Witam wszystkich, otóż napotkał mnie dziś dziwny problem z moją kartą dźwiękową. Jeszcze wczoraj słuchałem sobie muzyki, oglądałem filmy bez najmniejszych problemów z dźwiękiem aż do dziś - zamiast dźwięku słyszę jakieś trzaski, szumy itp. a gdy reguluje potencjometrem od słuchawek tymbardziej trzaski się nasilają ( wcześniej tego też nie było ), sprawdziłem słuchawki pod innym wejściem to trzaski ustąpiły, ale dźwięku wtedy nie ma wcale. Podłączałem też inne urządzenia ( wzmacniacze ) jednak efekt był taki sam, tyle że z jakimiś dziwnymi odgłosami ( nie potrafie ich opisać ). Próbowałem przeinstalowywać sterowniki jednak to dalej nie pomogło, również konfigurowałem w oprogramowaniu karty co się da, efekt ten sam. Próbowałem jeszcze podłączyć kartę pod drugie wejście PCI-E ale wtedy karty nawet komputer nie wykrywa, jednak inne urządzenia podłączone do tego wejścia wykrywa bez najmniejszego problemu. Sam już nie wiem co robić, nie chcę pchać pieniędzy na nową kartę muzyczną bo one to tanie nie są.
Pozdrawiam i liczę na waszą pomoc..
Pozdrawiam i liczę na waszą pomoc..