logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka Whirlpool AWE 6515/P - buczenie i problem z wypompowaniem wody

Gabi05 07 Paź 2010 00:36 7899 4
REKLAMA
  • #1 8592178
    Gabi05
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Mam problem z pralką , nastawiłam pranie na 60 stopni wszystko ok było w pewnym momencie usłyszałam w łazience jakieś buczenie pralki i stanęło na płukaniu i dalej nic . wyłączyłam , ponownie włączyłam znów to samo , chcę wypompować wodę to samo buczenie słyszę a woda się nie chce wypompować więc wyłączyłam. za ok 20 min włączam ponownie zaczęła płukać nie pobierała wody ponieważ wodę już wcześniej do płukania pobrała i za 5 min to samo zaczęła buczeć. nie wiem co jest, nie bardzo ma mi kto pomóc ponieważ mąż wyjechał.dla ułatwienia na samym początku filmiku po włączeniu pralki jest to buczenie następnie zaczyna prać ale dalej buczy:(
    Załączniki:
    • Film191.mp4 (996.31 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 8592282
    toudikat
    Poziom 19  
    Ocena: 167
    Wyczyść filtr na dole pralki.(wcześniej usuń wodę z pralki).
    Jak nie pomoże, to do wymiany pompka.
  • REKLAMA
  • #3 8592744
    Gabi05
    Poziom 2  
    no właśnie jak mam usunąć wodę z pralki? mam z tym problem , zrobiłam tak jak jest napisane w instrukcji " opróżnianie z pozostałości wody " ale woda mi nie zlatuje do miski ręcznie opróżniłam wodę ale jeszcze troszkę jej na dnie bębna zostało. czy jak odkręcę filtr to nie zaleję tą wodą jakiegoś urządzenia?
  • REKLAMA
  • #4 8593538
    mateo220
    Poziom 11  
    Ocena: 21
    podstaw jakąś blachę ,tace i odkręć delikatnie filtr tak żeby woda ciurkiem leciała i poczekaj aż cala zleci i odkręć do końca.
  • #5 8593580
    Gabi05
    Poziom 2  
    Własnie tak zrobiłam:) i okazało się że w filtrze było ramionko od biustonosza. Bardzo dziękuje za pomoc :) Mimo tego iz jestem zielona w takich sprawach udało się :) teraz pralka działa tak jak powinna :) Jeszcze raz bardzo dziękuję . Pozdrawiam gorąco :)
REKLAMA