logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP Pavilion dv 6705 - brak dźwięku po użyciu Backtrack, zniknięcie kontrolerów audio

bbbooobbb 07 Paź 2010 23:50 2329 5
REKLAMA
  • #1 8595650
    bbbooobbb
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam. Bawiłem się ostatnio backtrackiem z płyty i po którymś razie zobaczyłem w windowsie czerwony krzyżyk przy głośniku. Jednocześnie z menedżera urządzeń zniknęła pozycja "kontrolery audio wideo". Próbowałem wgrać sterowniki chipsetu (ok) oraz conexant audio ze strony hp ale tutaj jest niepowodzenie (nie ma takiego sprzętu). Szukałem nowych urządzeń plugnplay i nic nie znalazło. W menedżerze nie ma nic z wykrzyknikiem, ustawiałem bios na default i nic. Mam wyłączoną opcję przywracania poprzedniego ustawienia więc nie mogę "cofnąć czasu". Ten backtrack często nie chciał mi się uruchomić więc czasami wciskałem różne klawisze. Na głośniku pojawia się napis : brak zainstalowanego urządzenia audio.Czyżby to awaria karty dźwiękowej? Może ktoś wie czego mógłbym jeszcze spróbować. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 9942634
    marek_1980
    Poziom 20  
    Ocena: 8
    Sprawdź na najnowszym Linuxie live czy będziesz miał dźwięk, jeśli tak to coś masz ze sterownikami, albo samym systemem.
    Jeżeli w Linuxie też nie będzie miał dźwięku to na 80% masz do wymiany scalak karty dźwiękowej.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 10126724
    krzychu313
    Poziom 1  
    Witam,
    Mam ten sam problem, czerwony krzyżyk, brak urzadzen audio i w menadżerze brak pozycji audio i games....
    mógłbyś mi wytłumaczyć co panel dotykowy ma wspólnego z audio??
  • #6 10817530
    bbbooobbb
    Poziom 10  
    Laptop sprzedany, problem hardware. Temat zamykam.
REKLAMA