logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Plamy na ekranie laptopa po zalaniu herbatą - co robić?

pistacja 08 Paź 2010 15:00 948 4
REKLAMA
  • #1 8596932
    pistacja
    Poziom 2  
    Witam
    Ostatnio rozlałem sobie herbatke na prawa częsc laptopa(klawisze numeryczne).
    Szybko do gory nogami odczekałem i wlaczyłem lapa i na ekranie zrobiły sie plamki które po kilku dniach się zmniejszyły ale do końca nie znikły. I sam nie wiem teraz czy to cos zalane w srodku to spowodowało czy moze do matrycy nacieklo...Może rozkrecic matryce i sprobowac przeczyscic? Jakies sugestie?Najgorsze jest to, że to służbowy laptop

Obrazek skasowałem. Proszę zapoznać się z sposobem wklejania zdjęć.
    Proszę poprawić tytuł tematu (regulamin pkt 11). [ogryz]
  • REKLAMA
  • #2 8597046
    daniellodemon
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    Proponuję najpierw przeczyscic matrycę a potem jak to nie pomoże wymienic ja.A wyświetla normalnie obraz??
  • REKLAMA
  • #3 8597064
    pistacja
    Poziom 2  
    No wyswietla normalnie. Najgorsze jest to, że to jest laptop służbowy buuu
  • REKLAMA
  • #4 8597119
    ogur3k
    Poziom 33  
    Ocena: 158
    Coś podobnego miałem w niejednej komórce, aczkolwiek domyślam się że technika wykonania ekranów różni się ;)
    Jak sie domyślam, te plamy są jakby w ekranie, prawda? Wilgoć wlazła między warstwy panela i tak naprawdę nie wyschło... Za kilka dobrych dni zniknie, ale ślad, choćby niewiadomoco, zostanie...
    Jak chcesz podsuszyć, to wykluczone suszarki tudzież kładzenie na kaloryfer. Trzeba delikatnie to robić...
  • #5 8597329
    pistacja
    Poziom 2  
    Nio mam nadzieje, że to zniknie za jakis czas :)
REKLAMA