logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dual CV1280 - Strzelanie w kolumnach i zmiany głośności, co sprawdzić?

lisztwank 23 Wrz 2004 12:41 1278 2
REKLAMA
  • #1 869909
    lisztwank
    Poziom 14  
    Ocena: 12
    Witam
    Mam problem z tym wzmakiem tego typu że:
    Wzmacniacz jak mu odbile to gra bez zarzutu i 2 dni,
    a jak mu odbije odwrotnie to gra ale co jakiś czas strzeli w kolumnach jak by pojawiało się stałe napięcie,
    sciszy się i zaraz podgłośni i gra dobrze, nieraz ten efekt wystąpi kilkakrotnie a nieraz tylko raz i gra sobie dalej.
    Nie ma reguły z tym strzelaniem nieraz słucham go głośno a nierza cicho i to się dzieje. Wzmacniacz jest na tranzystorach. Sprawdziłem płytę wzmacniacza pod względem zimnych lutów oraz założyłem nowe podkładki pod tranzystory mocy miałem nadzieje że stare może przebijają.
    Może ktoś miał podobny problem i mógł by sie podzielić swoim doświadczeniem.
    Pozdrawiam
    Krzysiek.
  • REKLAMA
  • #2 869951
    janek11389
    Poziom 42  
    Ocena: 239
    Witam! Cały sęk kolego w tym, że to są najgorsze usterki do zlokalizowania, bo jak nie ma nic, to sprawa prosta, miernik w łapkę i się szuka, a tu czego szukać, tak jak pisałeś, zimne luty, za śniedział e łącza, pozostaje tylko cierpliwość, rozkręć obudowę i postaraj się poruszać delikatnie elementami, może akurat miejsce usterki się za węży.
    Pozdrawiam
  • #3 869982
    BUMIRO
    Poziom 18  
    Ocena: 10
    Czy pojawia się to w dwóch kanałach!!!
    Sprawdz przekaźnik (jeżeli ma) podobne obiawy miałem w polskim wzmacniaczu i tam przerywał przekaźnik .
REKLAMA