logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak internetu przez router Pentagram Cerberus, brak dostępu do panelu routera

maras14 24 Paź 2010 19:11 1295 8
REKLAMA
  • #1 8658468
    maras14
    Poziom 10  
    Witam,
    Otóż ni z tąd ni z owąt z dnia na dzień przestał działać internet. Neta dzielę routerem - pentagram cerberus i w połączeniach sieciowych nie ma nic a powinno być połączono tam ble ble ble. Cudowałem podłączałem 10x sprawdzałem dosłownie wszystko i dalej to samo.. Karta sieciowa - zewnętrzna pod PCI ale działa na 100% bo testowałem dioda zielona się świeci. Na stronie routera nie mogę wejść. Na CD na którym dostałem razem z routerem jest tylko instrukcja obsługi w PDFie

Nie mam już pomysłów co się stało..
    Proszę o odpowiedzi i sorki za niezrozumiałości/błędy ale pisze z komórki.
  • REKLAMA
  • #2 8658956
    kondziu jah
    Poziom 33  
    Ocena: 122
    maras14 napisał:
    sprawdzałem dosłownie wszystko

Więc nic ci nie doradzę.

Jeśli dojdziesz do wniosku, że jednak nie wszystko - poinformuj co robiłeś.
  • REKLAMA
  • #3 8658997
    maras14
    Poziom 10  
    ehh naprawde nie wiem co sie stało.. Mama sprzątala w pokoju i odłączyła listwę i po włączeniu zonk.. Ale to raczej nie powinno mieć nic wspólnego
    A btw. Podłączylem modem co dostałem od neostrady i internet jest. Router raczej nie jest popsuty.
  • #4 8661533
    kondziu jah
    Poziom 33  
    Ocena: 122
    Czyżbyś nie zauważył żem napisał:
    Jeśli dojdziesz do wniosku, że jednak nie wszystko - poinformuj co robiłeś

czyli tylko sprawdzałeś połączenie routera?

Cytat:
    Neta dzielę

na drugim urządzeniu działa przez router?
  • #5 8661862
    maras14
    Poziom 10  
    neta dzielilem bo siostra kupiła laptopa ale sie wyprowadzila i nie mam jak sprawdzić.. Podłączenia itp sprawdzalem 100 razy przy podłączeniu kontrolki które sie świeca: PWR SYS WLAN 1 ADSL PPP wlan pylga reszta trwale sie świeci. A piszesz czy tylko to sprawdzalem a co mogę jeszcze sprawdzić.. Nic nie ma nic nie wyszukuje w połączeniach sieciowych więc nic nie mogę zrobić. Że ostatnio windows koszmarne zwiechy łapie przy ładowaniu robię format i dam znać
  • REKLAMA
  • #6 8662185
    PICIA
    Poziom 33  
    Ocena: 248
    Przedewszystkim Reset Routera, komenda start-uruchom- cmd- ipconfig czy przydziela IP jesli nie ... no to masz sprawcę.

Pomaga odinstalowanie protokołu TC/IP i ponowne zainstalowanie ale wczesniej użyj komendy start-uruchom-cmd- netsh winsock reset -zrestartuj komputer a potem ipconfig

ps dobrze vby bylo podpiac innego kompa
  • REKLAMA
  • #7 8662894
    maras14
    Poziom 10  
    narazie to nic nie sprawdzę bo karta graficzna poszła z dymem. Ja to mam szczęście! Dzięki za odpowiedzi jak tylko będę miał możliwość to sprawdzę to co pisał user u góry;-)
  • #8 8662929
    PICIA
    Poziom 33  
    Ocena: 248
    karta PCI 15 zł może mniej lub adapter USB ale nie polecam... tak szczerze mówiąc dziwnie ze ci karta poleciala... a moze cos z routerem??
  • #9 8663542
    maras14
    Poziom 10  
    smiej sie ale mam jeszcze na agp a karta miała 8 lat i od 2 lat chodziła bez chłodzenia i defakto sie nie grzala to czekałem aż wysiadzie a na agp nie ma co sie pchac;-) ogółem to sie cala nie zjarala bo jak jest zimna to odpali kompa ale wystarczy jeden restart i zacina sie przy ładowaniu windowsa myślałem że to wirus ale po formacie (którego robiłem 10x dopiero po przeczyszczeniu karty skończył instalacje tak zacinalo w połowie) to samo.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z brakiem dostępu do internetu przez router Pentagram Cerberus, który przestał działać nagle. Po sprawdzeniu połączeń i diod na routerze, użytkownik nie może uzyskać dostępu do panelu administracyjnego routera. Po podłączeniu modemu od Neostrady internet działa, co sugeruje, że router może być uszkodzony. Użytkownik rozważa różne rozwiązania, w tym reset routera, sprawdzenie przydzielania IP oraz reinstalację protokołu TCP/IP. Dodatkowo, użytkownik ma problemy z kartą graficzną, co utrudnia dalsze testy.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA