logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

bmw e46 98r 320 136koni ogromny problem z praca silnika...

naprawabmw 28 Paź 2010 22:44 3262 3
REKLAMA
  • #1 8676123
    naprawabmw
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    witam niestety zamieniłem bmw z3 na e46 2.0 136 i mam z nim cały czas problemy auto w ogóle nie jezdziło-nie przyspieszało nie kopciło i wszystko na nie .Podpiąłem komputer było z 8 błędów.zacząłem od
    1 przepływomierza wymieniona żadnej poprawy
    2 wyjęcie turbiny i czyszczenie zmiennej geometrii turbo ok ale mocy brak.
    3 sprawdzenie wtrysków 1 stopień ok 180-190 atm poprawy brak
    4 sprawdzenie wtrysku sterującego -uszkodzony elektronicznie wymieniony na nowy z dobra elektronika-poprawy w mocy brak
    5 sprawdzenie czujnika położenia wału opór ok ale czujnik włożony o vw audi błędu komputer nie widzi jak go wyjmę albo od lutuję to zaraz błąd wyskakuje a jak jest zamontowany to ok.wtyczkę "mechanicy" poprzedni ucieły nadstawiły przewodem głosnikowym i załozyli czujnik o vw zostawiłem go umocowałem trwale ale poprawy w mocy brak
    6 sprawdzenie konta wtrysku -13stopni i sie przycina nie zgadza sie z wartoscia która chce komputer wiec pompa oddana do regeneracji zbiornik wyjęty i umyty przewody tez auto dalej nie chodzi.
    7 podmnienione wtryski od kolegi auto zaczeło jezdzic :)
    8 wymieniony na nowe wtryski komplet z koncówka sterującego auto jezdzi ale i tu mój problem....
    auto jezdzi dobrze ok 2-5 minut potem traci moc i zaczyna niesamowicie kopcic na niebiesko ze swiata nie widac ((objawy zapowietrzonego ))
    1 wpiecie zaworka zwrotnego na powrocie-nie pomaga
    2 zwiekszenie cisnienia paliwa do filtra - zasilanie paliwa poprzez rozłaczenie z przewodem- powrotem całe cisnienie z pompki idzie w filtr -nie pomaga
    3 sprawdzenie wydechu -odkrecenie czy nie zapchany i np. po rogrzniu silnik nie ma gdzie wydalac spalin-wszystko ok -nie pomaga.
    4 wpiete rurki przezroczyste w przewody w celu obserwowania czy nie ma poweitrza w palowie i jest w 100% ok auto chodzi i godzine na wolnych obrotach ok a jak sie przegazuje powoli to wejdzie na 3-4tys a za drugim razem juz gozej po szybkim przegazowniu to wogóle nie wchodzi w obroty chodzi jak by miał zaraz kichnac i strelic a to nie jest pb+g tylko dizel pomóżcie co dalej robić???
    auto jak postoi to chodzi pieknie ok 2 -10 minut czasm dłuzej a czasem to odrazu po 2-3 przegazówkach przestaje wchodzic w obroty 2-3tys obr i kopci i strzela nie ma siły czy to może być ten czujnik wału ze po pewnym czasie sie cos z nim dzieje ..czy to wina elektroniki czy jakas mechaniczna..szukac????pomocy
  • REKLAMA
  • #2 8676648
    momik12
    Poziom 31  
    Ocena: 387
    Rozwiązania szukaj w diagnostyce. Napracowałeś się tylko i tyle.
  • REKLAMA
  • #3 8698371
    naprawabmw
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    witam w trakcie jak auto zaczyna kopcic(czyli po ok 1-5min od uruchomienia) kąt wtrysku spada na 0 a komputer chce np.5 ,7 stopni wiec to chyba tego wina kicha ssacym w strone egr i intercoolera i wyskakuje błąd regelung spritzversteller to chyba nr. 42 wtrysk sterujacy odpinam i nic nie pomaga sprawdza go mernikiem i jest ok. 109ohm wszystkie koncówki wymienione i pompa po regeneracji .kompletny srodek nowy.(podobnież)
  • #4 8698405
    hefid
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 6173

Na forum obowiązuje REGULAMIN i "przyklejone" do niego pytania wraz komentarzami.
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

Popraw błędy i interpunkcję. Użyj przycisku PISOWNIA -->REGULAMIN pkt 15.
    Początek zdania? Zaczynamy wielką literą.

+ -->REGULAMIN pkt 11.
REKLAMA