logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

audi 80 B4 zapala sie kontrolka oleju i auto gasnie

wojt13131 30 Paź 2010 09:42 942 1
REKLAMA
  • #1 8680326
    wojt13131
    Poziom 2  
    Witam, mam bardzo dziwny przypadek w moim aucie, podczas jazdy zapala sie kontrolka oleju i auto gaśnie. Sprawdziłem pompę jest ok,poza tym ciśnienie oleju nie bardzo ma wspólnego z moim przypadkiem, sprawdziłem wszystkie plusy po stacyjce bo myślałem ze pada stacyjka jest ok. Usterka występuje raz na tydzień trochę sie boje puszczać gdzieś dalej bo niewiadomo kiedy jej odwali.
    Będę musiał rozgrzebać chyba cala wiązkę elektryczna bo wygląda na to ze gdzieś robi sie zwarcie pomiędzy zapłonem a układem ciśnienia oleju,gdyż w momencie odmowy współpracy niema iskry i podczas próby odpalenia olej gaśnie, a po 5 sekund. zapala sie cały czas kręcąc rozrusznikiem. Sprawdziłem aparat zapłonowy, cewkę,kable wysokiego napięcia, świecę,jest ok.wszystko było na podmianę.
    Nie wiem co jeszcze można zrobić a usterka naprawia sie sama raz po odczekaniu 5 min. a raz po3 godz.
    Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 8680384
    hefid
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 6173

Na forum obowiązuje REGULAMIN i "przyklejone" do niego pytania wraz komentarzami.
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

Popraw błędy i interpunkcję. Użyj przycisku PISOWNIA -->REGULAMIN pkt 15.
REKLAMA