Witam. Poszukuję zestawu 4 akumulatorów + ładowarki do mojego aparatu (Fuji S9600). Od dwóch lat używałem Energizerów 2500 mAh i ładowarki GP PowerBank 4. Problem polega na tym, że obecne akumulatory są już chyba na wykończeniu bo po naładowaniu i włożeniu ich, aparat pokazuje, że są juz zupełnie rozładowane. Co ciekawe, gdy są rozgrzane działają normalnie, ale i tak dużo krócej niż kiedyś. Za winowajcę ich szybkiego "zgonu" upatruję moją ładowarkę - mam jeszcze drugi komplet GP 2700 mAh używany w padach do konsoli Xbox i one też bardzo szybko się rozładowują. Jeśli chodzi o aku już się zdecydowałem na Sanyo Eneloop - zbierają bardzo pochlebne opinie. Mam teraz dylemat co do wyboru ładowarki: czy wystarczy mi MW 8168 (występuje pod wieloma markami) czy lepsza będzie bardzo chwalona BC-700? Różnica w cenie jest dla mnie spora, więc nie wiem czy warto dopłacić, bo może się okazać że nie wykorzystam funkcji oferowanych przez droższy model. Z drugiej strony sprzęt kupuje się raz na kilka lat... Warto dopłacać?