logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

JVC KD-R501 - radio nie włącza się, działa tylko EJECT i DISPLAY

Cezet89 31 Paź 2010 14:43 2585 5
REKLAMA
  • #1 8685039
    Cezet89
    Poziom 2  
    Witam serdecznie wszystkich!To jest moj pierwszy temat wiec prosze o wyrozumialosc :)
    Otoz mam problem z tytulowym radiem (JVC KD-R501)
    Mianowicie gdy przekrece kluczyk radio nie wlacza sie.Dopiero jak nacisne EJECT to na chwile zatrybi i pokaze napis EJECT i dzwiek wysuwania plyty po czym gasnie, a takze jak nacisne DISPLAY to pokaze wyzerowany zegar i tyle :/ Probowalem juz chyba wszystkiego... Nie wiem dlaczego ale przestalo normalnie dzialac jak powinno.Wczoraj jeszcze bylo wszystko ok.W instrukcji nic nie znalazlem na temat tego problemu. Za kazda porade bede ogromnie wdzieczny.
  • REKLAMA
  • #2 8685405
    picia22
    Poziom 27  
    Ocena: 80
    Zacznij od sprawdzenia prawidłowych napiec na przewodach zasilających, może panel nie łączy, wyczyść styki.Zrób dokładniejsze rozeznanie w instalacji może złe napięcie zasilania,zimne luty na płycie głównej im więcej informacji dasz tym lepiej pomożemy.
  • REKLAMA
  • #3 8685525
    daw1217
    Poziom 21  
    Ocena: 70
    No a reset kolega próbował zrobić
  • REKLAMA
  • #4 8687409
    Cezet89
    Poziom 2  
    Reset probowalem kilka razy bez skutku... Jutro uzbroje sie w miernik,spirytus i pokombinuje :) Dziekuje za wskazowki :)

...

Nie moglem miernika namierzyc w domu ale poza tym moge smialo powiedziec ze to nie wina radia tylko cos mi sie z autem zrobilo...Przeczyscilem styki,a potem przelozylem radio do Golfa IV starszej i dziala jak gdyby nigdy nic.Po przelozeniu do mojego Puga od nowa to samo... Czy moze miec tutaj zwiazek klimat morski i duza wilgoc?W dodatku tutaj juz sa przymrozki rano a auto narazie stoi na podworku bo sie dopiero garaz buduje :P
    Poza tym nie wiem co robic...
    Poradzicie mi cos Panowie?Z gory dziekuje.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 8692161
    picia22
    Poziom 27  
    Ocena: 80
    Wina leży w zasilaniu brakuje ci w kostce plusa albo masz przepalony bezpiecznik,bez miernika się nie obejdzie.
  • #6 8692785
    Cezet89
    Poziom 2  
    A wiec tak jesli cos to pomoze to moje auto:
    http://306team.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=3977
    Ide zobaczyc w ksiazce serwisowej gdzie takowy bezpiecznik jest.Potem poszukam miernika i zobaczymy.Na jaka skale ustawic miernik zeby dobrze wskazal,bo z tego co pamietam to tam nie ma napiecia wyzszego niz 16V?
    Dziekuje za wsparcie.

...

Ok problem mam juz z glowy :) Okazalo sie ze w "pudle" z bezpiecznikami pod kierownica padl mi czerwony bezpiecznik 10 Amperow (pierwszy na gorze od lewej).
    W paczce z zaroweczkami mialem identyczny podmienilem i dziala wszystko :)
    Dziekuje bardzo za naprowadzenie mnie na zrodlo usterki.
    Kolega z powyzszego postu otrzymuje pomogl oczywiscie :)
    Jeszcze raz serdecznie dziekuje :)))
REKLAMA