Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

JVC KD-R501 nie ma głosu.

omeniusz22 17 Gru 2014 20:25 507 7
  • #1 17 Gru 2014 20:25
    omeniusz22
    Poziom 9  

    Witam: jak w temacie ma radio JVC KD-R501 gdy słuchałem radia nagle wysiadł głos.
    Radio nie gra tak działa wszystko ale nie ma głosu.
    Proszę o pomoc co mogło się posypać.

  • #2 17 Gru 2014 21:08
    miecho18
    Spec od komputerów

    Na CD, USB głos jest? Instalacja głośnikowa sprawdzona pod kątem zwarć?

  • #3 17 Gru 2014 21:58
    omeniusz22
    Poziom 9  

    Instalacja sprawdzona nie ma glosu na wszystkich opcjach.

  • #4 17 Gru 2014 22:12
    miecho18
    Spec od komputerów

    Na wejściach końcówki mocy sygnał obecny?

  • #5 18 Gru 2014 15:52
    omeniusz22
    Poziom 9  

    Dziś radyjko jak podłączyłem grało (był głos) przez jakieś 30 sekund i znowu brak głosu.

  • #6 18 Gru 2014 17:43
    ciesla
    Poziom 24  

    Witam. Jakieś pomiary napięć wykonał kolega? W czasie braku dźwięku na wszystkich głośnikach jest około połowy napięcia zasilania radia na wyjściu głośników? Słychać "brum" w głośnikach przy dotknięciu wejść sygnałowych końcowego stopnia mocy? Możliwe że któryś głośnik delikatnie przywiera. Proponuję jeszcze sprawdzić multimetrem impedancję wszystkich głośników oraz ewentualność zwarć głośników względem masy zasilania.

  • #7 18 Gru 2014 18:11
    miecho18
    Spec od komputerów

    ciesla napisał:
    Proponuję jeszcze sprawdzić multimetrem impedancję wszystkich głośników oraz ewentualność zwarć głośników względem masy zasilania.
    omeniusz22 napisał:
    Instalacja sprawdzona

  • #8 20 Gru 2014 12:21
    TYTUS...
    Poziom 32  

    A ja bym sprawdził zimne luty na płycie głównej a następnie przelotki

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME