logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gorenje WA63100 - błąd 7, woda nie odpompowana, jak naprawić?

tomek kot 31 Paź 2010 20:25 21896 4
REKLAMA
  • #1 8686481
    tomek kot
    Poziom 10  
    Ocena: 13
    Witam.Panowie proszę bardzo o pomoc w mojej pralce gorenje WA63100 od pewnego czasu na wyświetlaczu pojawia się błąd 7 woda nie zostaje odpompowana w całości .Czy ktoś z Was może pomóc rozszyfrować ten błąd i odpisać mi w czym problem???Z góry BARDZO,BARDZO DZIĘKUJE i pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 8686950
    Marcin Dorociak
    Poziom 15  
    Ocena: 33
    Witam.A sprawdzałeś odpływ wody?Sprawdź filtr prawdopodobnie zatkany.Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 8687892
    tomek kot
    Poziom 10  
    Marcin Dorociak napisał:
    Witam.A sprawdzałeś odpływ wody?Sprawdź filtr prawdopodobnie zatkany.Pozdrawiam

Witam.Kolego możesz mi podpowiedzieć gdzie jest ten filtr bo w poprzedniej pralce miałem do niego dostęp od przodu panela a w tej nic takiego nie widzę chyba że jest gdzieś ukryty w środku i trzeba pralkę rozbebeszyć.Proszę Cię o pomoc (może to głupie pytanie ale w temacie pralek za mocny nie jestem) i BARDZO Ci dzękue za szybką odpowiedz.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 8690487
    Marcin Dorociak
    Poziom 15  
    Ocena: 33
    Z tego co się orientuję patrząc od przodu oczywiście jeżeli jest to model WA63100 klapka znajduje się na dole po prawej stronie.Na początek włącz jakiś program i napełnij bęben wodą,następnie ustaw na spust wody i zobacz co się dzieje,czy wypompowuje wodę czy też nie.
  • #5 8691769
    tomek kot
    Poziom 10  
    Bardzo Ci dziękuje kolego dziś rozbebeszyłem ten filtr i czego tam nie było i złotówki i euro:D .Po tych czynnościach praleczka chodzi jak nowa.Jeszcze raz DZIĘKUJE bo bez Twojej pomocy była by kicha.Pozdrawiam
REKLAMA