logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gorenje WA72145 błąd F7 - jak usunąć wodę i sprawdzić odpływ?

mintajowa 22 Kwi 2013 10:43 30297 2
REKLAMA
  • #1 12226529
    mintajowa
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    Witam,
    Wczoraj moja pralka odmówiła posłuszeństwa i wywaliła błąd f7. Zaglądnęłam do instrukcji i odnalazłam informacje o tym błędzie. Pisali żeby sprawdzić filtr i tak tez zrobiliśmy. Filtr był zatkany...skarpetka. Była tak owinięta wokół filtra ze trzeba było go rozwalić aby go wyciągnąć. Mam pytanie a właściwie pytania: jak skarpetka mogła się dostać do filtra i czy pralka po wyjęciu filtra powinna odpompować wodę? Kupiłam już nowy filtr ale w pralce jest ciągle pranie które chciałam odwirować. Czy to, że nie ma wcale filtra powoduje brak odpompowywania wody? Zastanawiam się jeszcze nad tym czy rura odpływowa nie jest zapchana i jeżeli tak jest czy można ja samemu przepchać i jak? Proszę o rade.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 12227581
    elektro-dom
    Poziom 23  
    Ocena: 299
    Skarpetka dostała się przez szczelinę między fartuchem gumowym przy drzwiach a bębnem.
    Do odpompowania wody potrzebny jest filtr.
    Sprawdź węże od spodu pralki czy nie są zapchane i wąż spustu - ten od pompki.
    Jeśli wszystko dobre, a nadal nie odprowadza wody, to do wymiany pompka spustu.
    pozdrawiam
  • #3 12229065
    mintajowa
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    Dziekuje. Jutro bedziemy z mezem sprawdzac weze spostu.
REKLAMA