Witam! Mam kartę TV, nie wiem jaka firma ani jaki model. Jedno jest wiadome-jest na chipsecie BT848 KPF. Karta jest gdzieś z roku 1998 lub wcześniej. Zainstalowałem sterowniki od Aver'a 98. Pod zadnym programem typu iuVCR, BorgTV, AmCap nic nie działa, ale pod MoreTV mam obraz. Nie odbiera wszystkich kanałów jakie są w kablu, ale to nie jest moim zmartwieniem, tylko brak dźwięku. Karta posiada następujące wejścia/wyjścia: gniazdo anteny TV; gniazdo Video (SVHS)-ale wtyczka S-VIDEO nie pasuje do tego wejścia, troszeczkę się różni; Auxiliary inputs - chinch Audio R i Audio L (czy to są wejścia, a nie wyjścia?). Nie ma żadnego wyjścia typu jack. Przyznam się, że nie mam żadnej wiedzy w temacie kart TV, bo jest to moje pierwsze spotkanie z tym urządzeniem. Nie wiem, czy dźwięk powinien wydobywać się bez dodatkowych połączeń przez kartę dźwiękową, czy jakoś trzeba podłączać kartę TV do dźwiękowej, czy dźwięk bezpośrednio brać z karty. W moim przypadku nic nie skutkuje. Dźwięk mam zintegrowany na płycie głównej ECS K7S5A.Na karcie jest dolutowana jakaś płytka i połączona do tunera tv i ponoć jest to dostosowanie do standardu dźwięku w Polsce. Zapraszam do obejrzenia zdjęcia tej karty, może ktoś rozpozna jaki to model; widać na nim tę dolutowaną płytkę.