logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

mam cos takiego : A/C 4-bit, moze to sie da jakos przerobić?

Andre_^ 03 Lut 2003 15:14 2726 4
REKLAMA
  • #1 92214
    Andre_^
    Poziom 11  
    Ocena: 8
    zdobylem to ale musze miec mozliwosc skali od 0000 do 1111 a tam jestem ograniczony.
    -
    -
    Układ w pdf taki mi jest potrzebny tylko pracujacy na calej skali liczbowej 4 bitów
    mam jeszcze cos takiego
    cyf_kod_pot.jpg jest tam inne rozwiazanie ale na wiekszej liczbie bitów a ja nie moge tyle bitów uzywac bo to dla mnie za duzo
    Załączniki:
    • mam cos takiego : A/C 4-bit, moze to sie da jakos przerobić? cyfrowy_koder_pol.jpeg (427.75 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • 21.pdf (61.35 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 93800
    Andre_^
    Poziom 11  
    czy nikt nie jest w stanie nic zaradzic?
    moze ktos ma jakies pomysly?
  • REKLAMA
  • #3 93848
    Nemo
    Poziom 31  
    Ocena: 72
    Jeśli potrzebujesz 4 bitów z 8, to po prostu podłącz 4 bity starsze (D4-D7) a młodsze (D0-D3) pozostaw niewykorzystane. Tyle mogę powiedzieć teraz, nie widząc ani układu, ani nie wiedząc co też on ma robić.
    Pozdrawiam, Michał.
    mi__sza(_at_)poczta.onet.pl
  • REKLAMA
  • #4 93984
    Andre_^
    Poziom 11  
    a co z poczatkowymi?
    one tez maja chyba znaczenie moze mniejsze ale jednak
  • #5 94819
    Nemo
    Poziom 31  
    Ocena: 72
    Mają, ale jeśli ich nie potrzebujesz, to pozostaw niepodłączone. One są mniej ważne (dlatego nazywają się LSB - Least Significant Bit(s)). Zresztą nie sądzę, aby ktoś był w stanie powtarzalnie ustawić joy'a np. na wartość 117. Szesnaście punktów wystarczy (ostatecznie 32 - 5 bitów) aby bardzo dokładnie oddać położenie drążka.
    Pozdrawiam, Michał.
REKLAMA