logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

AUDI A4 1,9 TDI 2000 Problem ESP, ABS, IMMO i inne....

hatch 03 Lis 2010 21:41 7207 5
REKLAMA
  • #1 8699319
    hatch
    Poziom 2  
    AUDI A4 AVANT 1.9 TDI (AJM) 2000r.
    Witam, czytam forum i do konca nie mogę wyszukać dokładnie tematu odpowiadającego mojemu problemowi mianowicie:
    1. Po włączeniu zapłonu i uruchomieniu silnika - brak (podswietlenia) wskazań deski rozdzielczej (temperatura, predkość, obroty, wyzerowany zegarek z datownikiem i licznik dzienny, brak wskazań temperatury na zewnątrz) jedyne co sie pali to kontrolka światel i czest miga kontrolka hamulca ręcznego - po przejechani około 15 -20 km wszystko wraca do normy - deska poczatkowo zaczyna mrygać, wskazówki predkościomierza, obrotomierza, temperatury i paliwomierza obijaja sie o ograniczniki az do momentu jak sie wszystko uspokoi i wraca do normy, nastepnego dnia lub po dluzszym postoju to samo

2. Wskaźnik paliwa nie pokazuje wiarygodnie poziomu paliwa - na komputerze rezerwa zapala sie często, gdy na wskaźniku jest jeszcze powyzej 1/4

3. ABS i ESP - podczas jazdy powyżej 120-140 km/h zapalają sie obie lampki systemów i systemy zostają odłączone Po zatrzymaniu się zgaszeniu i uruchomieniu silnika ponownie problem znika - oczywiście do osiagnięcia ponownie wyżej podanych prędkości:(
    4. Podczas jazdy szarpie silnikiem po wyłączeniu ESP przyciskiem szarpanie ustaje Po włączeniu ESP szarpie dalej:(
    5. Podczas hamowania np. na dojeździe do świateł, skrzyżowanie delikatnym hamowaniu zaczyna działać ESP lub ABS nie jestem do konća pewien:( ESP włącza sie do pracy również przy delikatnym wyhamowywaniu z wiekszych prędkośći w zasadzie jest obecne przy każdej próbie zatrzymania samochodu niezależnie od siły hamowania:(
    6. Immobiliser - często zdaża się, że właśnie to ustroistwo nie działa poprawnie i nie można uruchomić silnika, po odpięciu klemy z akumulatora i ponownym podpięciu immo kontaktuje i można uruchomić silnik:(
    To chyba tyle, wiem, że jest tego dużo ale uwierzcie mi, jakie to może być irytujące, mam nadzieję, że zdoła mi ktoś pomóc:)

Popraw temat na regulaminowy! To nie forum filmowe. [Błażej]
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 8699530
    hatch
    Poziom 2  
    Na vagu sprawdzalem pod kątem ESP i pokazał "Błąd złącza elektrycznego deski rozdzielczej" koles się spieszyl i tylko tyle mi powiedział
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 8909041
    adrian888
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    Witam. Ja mam tak podobnie i jestem ciekaw co jest nie tak:( dzisiaj odłączyłem akumulator i po podłączeniu przestał działać licznik:(
  • #6 8909116
    andrew27
    Poziom 11  
    Ocena: 8
    Trzeba wymontować licznik i go naprawić w środku są zimne luty.
REKLAMA