logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Canon S400 - brak druku czarnego, czy czyszczenie głowicy pomoże?

Drzeń Rafał 03 Lut 2003 23:44 5033 5
REKLAMA
  • #1 92616
    Drzeń Rafał
    Poziom 22  
    Ocena: 100
    Mam canona S400 ma około pół roku. Słyszałem że to wielkie gówno. Atramenty są jeszcze oryginalne. Przestał drukować czarny. Słyszałem że można potraktować głowicę gorącą wodą. Ewentualnie spirytusem. Czy to coś da?
    8)
  • REKLAMA
  • #2 92629
    Kodra
    Poziom 15  
    Ocena: 11
    Czasem coś daje taka gorąca woda. Najlepiej jak strumień bezpośrednio uberza w element głowicy i "wytrąca" zabrudzenia. Spotkałem sie też nieraz, że nawet fachowe regenerowanie tych głowic nie pomaga, ponieważ się ścierają wskutek automatycznego czyszczenia i parkowania. (spiryt też nie zaszkodzi)
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 92649
    LEM
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 20
    Dzreń Rafał napisał:
    Mam canona S400 ma około pół roku. Słyszałem że to wielkie gówno. Atramenty są jeszcze oryginalne. Przestał drukować czarny. Słyszałem że można potraktować głowicę gorącą wodą. Ewentualnie spirytusem. Czy to coś da?
    8)

Wypowiadałem się na forum dość dużo na temat Canona atramentów itp. Powiem jedno - to TY tak sądzisz, że to "wielkie gówno" Nie mam ochoty po raz kolejny tłumaczyć co i jak oraz kolejny raz uświadamiać nieznających dokładnie zagadnienia. Powiem tylko tyle, że canon jest drukarką, która ma troche inne rozwiązania niż pozostałe. Ale czy to z niej czyni "gówno"... :?:

Sugeruje przeglądnąć ten dział i w tedy się wypowiedzieć...

P.S.

Na drugi raz rozpocznij temat we właściwym dziale ...
  • REKLAMA
  • #4 99628
    darek-stasiak
    Poziom 24  
    Ocena: 77
    Mam CANONA S400 od roku i wymieniłem (dolewki) wszystkie cztery tusze i drukuje bardzo dobrze. Jedyny problem to to :podczas wymiany tuszów należy się spieszyć gdyż może przyschnąć lekko głowica ,ale pomaga lekkie przetarcie jej spirytusem a potem włączenie opcji "czyszczenie głowicy drukującej" i "wyrównanie głowicy drukującej" .Ta drukarka nie zasługje na miano "wielkie G......."
    :sm31:
  • REKLAMA
  • #5 99797
    Drzeń Rafał
    Poziom 22  
    Ocena: 100
    Przepraszam za wyrażenie "G..." ale moja półroczna na oryginalnych atramentach padła zupełnie. Głowica szmelc. drukuje tylko żółty. żadne czyszczenia, przemywania itp nie pomogły. Więc moje wk...... jest uzasadnione
    POZDRAWIAM
  • #6 99844
    LEM
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 20
    :arrow: Dzreń Rafał

Nie chce nikogo krytykować, ale proszę może na swoją teorie znajdziesz troche dowodów, aby je poprzeć. Sam używam Canona S-400, polecałem również swojego czasu tę drukarke znajomym, sprzedałem ich około 1000 sztuk i pierwszy raz słysze złą opinie o tym produkcie. Przepraszam, ale jeśli drukujesz sporadycznie lub mało, a tak wnioskuje po tym co napisałeś:
    Dzreń Rafał napisał:
    Mam canona S400 ma około pół roku. Słyszałem że to wielkie gówno. Atramenty są jeszcze oryginalne
    to miało prawo tak się stać. To nie jest wina Canona, bo prawdopodobnie to samo byłoby w przypadku HP, Lexmarka, Epsona itp. Możesz jedynie cieszyć się, że w tym wypadku nie trafiłeś z takim problemem na Epsona, a dlaczego, to nie rozmowa na ten post. Wracając do Canona to atramenty są na tyle małe, że u mnie np, starczają średnio na 1 miesiąc. Wogóle drukarki atramentowe źle znoszą bezczynność. W związku z powyższym zaryzykuje stwierdzić, że Twoja opinia niestety ale jest bardzo subiektywna.
REKLAMA