logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Piec gaz. VITOPEND 100 + regulator temperatury AltechRT500RF

greg0313 15 Lis 2010 09:01 3473 2
REKLAMA
  • #1 8745735
    greg0313
    Poziom 2  
    Witam,
    mam do Państwa pytanie (a jestem laikiem w tych sprawach, więc proszę się nie śmiać :) Chodzi o podłączenie regulatora bezprzewodowego temperatury (Altech RT 500 RF) do kotła gazowego VIESSMANN VITOPEND 100. A konkretnie chodzi o podłączenie odbiornika tego regulatora do zasilania. W instrukcji regulatora jest napisane, że fabrycznie jest ustawiony do pracy z urządzeniami 230 V. W przypadku, gdy chodzi o urządzenie niskonapięciowe "volt free" trzeba usunąć najpierw jakiś przewód w tym odbiorniku. Mam w związku z tym pytanie, czy mój kocioł gazowy to urządzenie niskonapięciowe i czy muszę usunąć taki przewód przed podłączeniem odbiornika do prądu ? Czy prąd mam podłączyć od razu, tzn. bez usuwania tego przewodu ?

Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam!
    Greg
  • REKLAMA
  • #2 8746275
    igrzelczyk
    Poziom 21  
    Ocena: 116
    To nie jest kwestja nisko czy wysoko napieciowego zasilania tylko polaryzacji styku w odbiorniku termostatu , usun przewod przed podlaczeniem nastepnie usun mostek w kotle i tam odlacz styki z termostatu (styku beznapieciowego przekaznika termostatu) i juz
    pozdrawiam
    wesoly serwisant
  • #3 8749958
    greg0313
    Poziom 2  
    Bardzo dziękuję za odpowiedź. Wszystko udało się elegancko zrobić :) Pozdrawiam!
REKLAMA