logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TP LINK TD 8901G problem z aktualizacja domeny po restarcie

milosz1984 16 Lis 2010 15:38 1787 6
REKLAMA
  • #1 8750955
    milosz1984
    Poziom 2  
    Witam
    Mam router td 8901G, i domene na dyndns.com ( dyndns.org) i prblem z aktualizacja doemnypo restarcie routera. Zalozylem server do shar....gu w celu wymiany pakietow ( TYLKO WYMIANA PAKIETÓW). Dzialam od kwietnia na tej domenie i jest ok az do czasu gdy mialem przepiecie elektryczne w domu bo fachowcy sie cos z pradem u mnie bawili i byl nagly spadek napiecia po czym w momencie znowu był prad u mnie i widzialem ze router od tego czasu mam opory do laczenia sie z netem jak jest komp zalaczony. O wiele jednak wiekszym problemem jest to ze po restarcie routera w zakladce klient nie mam nikogo - nie aktualizuje domenym, dlatego musialem sciagnac dyndupdater na kompa do aktualizacji domeny. Jest to jednak problem bo jesli nie ma mnie w domu i zrestartuje sie router a komp bedzie wylaczony to juz sam sie nie polaczy z klientami czyli nie aktualizuje domeny i server nie bedzie dzialal. Prosze o pomoc co moge zrobic czy cos moglo sie zmienic w ustawieniach i prosze o kazde rady. Najepiej bylo by przez gg pomoc 12596173. Prosze o pomoc i odpowiedz lub odezwac sie na gg . Z gory dzieki
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 8751331
    bogiebog
    Poziom 43  
    Ocena: 1528
    Cytat:
    w zakladce klient nie mam nikogo

daj zrzut bo nie wiem co masz na myśli
  • REKLAMA
  • #3 8754965
    milosz1984
    Poziom 2  
    Zrzut ekranu nie bedzie potrzebny bo wiele tu nie wykarze. Chodzi o to ze jak router sie zrestartuje jak np nie bedzie pradu to zmienia sie Ip i nie aktualizuje domeny pod drugie Ip ktore zmienilo sie po restarcie routera. Dopiero jak wlacze komputer to aktualizuje mi domene program dynupdater. Wczesniej nie bylo tego problemu, zrobil sie niedawno. Prosze o rade
  • REKLAMA
  • #4 8755008
    bogiebog
    Poziom 43  
    Znajdż "Log" w w8910 i załącz, tzn przy skonfigurowanym DDNS i po uruchominiu routera.
  • #5 8767465
    milosz1984
    Poziom 2  
    Niee bardzo wiem czego szukac... Mam ustawione by aktualizowalo domene jednak po restarcie routera i zmianie ip nie chce jej aktualizowac. Moglbys mi pomoc przez teamvierviev? Tak by bylo najelpiej, moje gg to 12596173, z gory dzieki
  • Pomocny post
    #6 8777757
    bogiebog
    Poziom 43  
    Problemem się okazały dodatkow PVC* kanały aktywne.
    Pokazywało dodatkowe PVC* w Status. Podłączone. Zmostkowane.
    Mostkowało do LANu jakiegoś neti, wówczas router myślał "ooo ! mam neta" i uaktualniał DYDNS przez ten LAN neti (inny IP publiczny), i póżniej "właściwy" PVC podłączał neta (ten z PPP sesją) ale DDNS już uaktualnił przez sieć wewnętrzną neti.
  • REKLAMA
  • #7 8777918
    luki1oo1
    Poziom 2  
    Witam sorry że tutaj piszę ale nie mogę jeszcze robić nowych tematów mój problem dotyczy D_link DI-524 Mam problem jak chcę zmienić np hasło to wyskakuje mi coś takiego Only administrator can submit this request or change the settings. wie ktoś jakie mogą być przyczyny przecież jestem zalogowany proszę o pomoc to samo jest jak porty chcę odblokować ;/ :?: z góry dziękuje za pomoc

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z routerem TP-Link TD-8901G, który nie aktualizuje domeny na dyndns.com po restarcie, co jest szczególnie problematyczne po przerwach w dostawie prądu. Po restarcie routera zmienia się adres IP, a aktualizacja domeny nie następuje, dopóki komputer nie zostanie włączony. Użytkownik prosi o pomoc w rozwiązaniu problemu, sugerując, że mogło dojść do zmiany w ustawieniach. Inni uczestnicy dyskusji wskazują na możliwość problemów z dodatkowymi kanałami PVC, które mogą wpływać na aktualizację DDNS.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA