logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

GeForce 9500 GT - Monitor nie działa na jednym z wyjść, TV działa poprawnie

nikos78 19 Lis 2010 19:55 3223 5
REKLAMA
  • #1 8764328
    nikos78
    Poziom 10  
    Ocena: 30
    Witam , mam problem i nie mogę sobie dać rade z rozwiązaniem...
    Może zacznę od karty posiadam GeForce 9500 GT , na kracie dopóki nie pojawił się problem chodził monitor i TV ale niestety coś się zepsuło i monitor zwyczajnie się nie włącza z jednego z wyjść .
    Sprawdzając monitor na drugim gnieździe wyszło na to ze na tym od TV włącza się a na drugim nie.
    Najgorsze jest w tym to ze dałem do sprawdzenia komputer znajomemu mechanikowi od takiego sprzętu i stwierdził ze nic mu nie dolega .....
    Po czym dziś prosto pojechałem po nowy monitor i problem jest nadal , eh jestem wściekły ..
    Może ktoś mi pomoże w rozwiązaniu tej zagadki ....
  • REKLAMA
  • #2 8764392
    1 PAWEL
    Poziom 42  
    Ocena: 1364
    A kabel połączenia wtyczki nie nadpalone naprzykład ?

Wejścia 230 V ?
  • REKLAMA
  • #3 8764410
    Lzep
    Poziom 39  
    Ocena: 133
    nikos78 napisał:
    jestem wściekły ..
    Może ktoś mi pomoże w rozwiązaniu tej zagadki ....
    Brak danych, żeby cokolwiek doradzić ? Napisz coś więcej - co sprawdziłeś, pomierzyłeś itd.
  • REKLAMA
  • #4 8764516
    nikos78
    Poziom 10  
    Ocena: 30
    żebym to wiedział jak zmierzyć napięcia ale niestety nie znam się na tym ,
    wiem tylko ze na początku objawy na tej zepsutej wtyczce były nieco inne niż obecnie ; tzn
    - teraz wcale się nie włącza monitor
    - wcześniej się włączał ale po jakimś czasie sam się wyłączał komputer wyglądało to tak jakby tracił nagle napięcie
    Z czasem było coraz gorzej , wyłączał się i nie mógł się załączyć tak jak bym go cały czas restartował
  • REKLAMA
  • #5 8764557
    Lzep
    Poziom 39  
    Ocena: 133
    Sorry, ale to trzeba jednak na miejscu sprawdzić/pomierzyć co i jak ! Na forum raczej nie uda się tego rozwiązać ?
  • #6 8765357
    labedz
    Poziom 12  
    najprościej jak się da to nie podłączaj monitora do karty graficznej komputera tylko włącz go do sieci i sprawdź czy pokaże jakiś komunikat o braku sygnału, jeśli tak to weź monitor do kolegi i sprawdź czy u niego działa w razie jak będzie działał to najprawdopodobniej uszkodzona jest karta graficzna.
    A ta uszkodzona wtyczka jest od kabla sygnałowego, jeśli tak to mogła/może robić zwarcie i uszkodzić bądź już uszkodziła kartę graficzną.
REKLAMA