logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Router Belkin. Nie mogę ustawić zabezpieczenia...

divxon 21 Lis 2010 10:23 5771 13
REKLAMA
  • #1 8770261
    divxon
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam,

Posiadam router bezprzewodowy firmy belkin . Nie mogę ustawić zabezpieczenia na routerze. W zakładce security po wybraniu typu zabezpieczenia np WEP router restartuje sie z nowymi ustawieniami i nie mogę już wtedy połączyć sie z internetem ponieważ router wymaga odemnie hasła WEP, a w routerze jest tylko opcja wybrania typu zabezpieczenia ale nie ma pola do wpisania hasła... nie wiem jak to zrobić.

Tak jak na obrazku są opcje do wybrania typu zabezpieczenia ale nie ma opcji do wpisania hasła a po wybraniu typu zabezpieczenia router sie restartuje i zapisuje z nowymi ustawieniami.
  • REKLAMA
  • #2 8770481
    adrianex
    Poziom 10  
    Zatwierdź szyfrowanie typu WEP. Podłącz laptopa bezpośrednio do routera i skonfiguruj połączenie za pomocą płytki dołączonej do urządzenia lub na stronie konfiguracyjnej..

Hasło WEP będzie podane podczas instalacji...

Ewentualnie możesz sprawdzić czy nie znajduje się ono na odwrocie urządzenia... Wprowadzić je możesz wybierając opcję "właściwości"... Wchodząc w bezprzewodowe połączenie internetowe(tam koło zegarka) :)
  • #3 8770493
    Foxtrott
    Poziom 34  
    Ocena: 944
    Na początku powinieneś podać jaki to typ routera , przeczytać instrukcję od routera , zrobić Factory Reset . Jeżeli nic nadal nie będzie wgraj od nowa firmware .
  • REKLAMA
  • #4 8770513
    divxon
    Poziom 10  
    To jest belkin F5D7632-4 , na płycie mam tylko instrukcje, żadnych sterowników... a na instrukcji podane jest że jak wejde w security i wybiore sposób zabezpieczenia to pojawi mi sie pole do wpisania hasła ...
  • #5 8770518
    hermes-80
    Poziom 43  
    Ocena: 741
    Zgadzam się z Foxtrotem - powinieneś najpierw zrestartować router do ustawień fabrycznych i poszukać nowego firmware na stronie producenta oraz wgrać go bo ewidentnie jest uszkodzone oprogramowanie ponieważ hasła wpisuje się w routerze, a nie szuka po jakiś płytkach.
    F5D7632-4_V3000 Firmware Update - dokładnie sprawdź czy masz taka wersje :!:
  • REKLAMA
  • #6 8770596
    divxon
    Poziom 10  
    wszystk byłoby ok gdy nie to że aktualizacje są *bin a mi wyświetla sie komunikat że potrzebne są plik img.. o boże już mam dość tego badziewia :P

Poniżej screeny z próby załadowania pliku .bin oraz po zmianie rozszerzenia .img.

Kurcze nie jestem laikiem co do komputerów ale z tym nie moge sobie zupełnie poradzic :(

Router Belkin. Nie mogę ustawić zabezpieczenia... Router Belkin. Nie mogę ustawić zabezpieczenia... Router Belkin. Nie mogę ustawić zabezpieczenia...
  • #7 8770613
    hermes-80
    Poziom 43  
    Podaj dokładną wersje routera odczytywana z tabliczki znamionowej albo zrób jej zdjęcie i pokaż.
  • #8 8770644
    divxon
    Poziom 10  
    Poniżej zamieszczam foto

• #9 8770714
    hermes-80
    Poziom 43  
    Gdzie kupowałeś ten router ??
    Cytat:
    Latest firmware for version 5 of the F5D7632 Modem-Router. Note that this is the same version of the firmware than the one with which the unit originally shipped.
    Firmware F5D7632-4 v5 Spróbuj to to jest ta sama wersja co masz w routerze czyli 5.00.12
  • REKLAMA
  • #10 8770725
    divxon
    Poziom 10  
    Media Markt ale to już dawno go kupowałem , wczesniej nie miałem z tym problemu. Przez pół roku nie korzystałem z niego, teraz podłączyłem go od nowa, zresetowałem i chciałem to hasło ustawić a tu dupa ...
  • #11 8770759
    piterus99
    Poziom 43  
    Ocena: 328
    Konfiguruj będąc podłączonym przewodem do routera i problem zniknie.
  • #13 8770830
    divxon
    Poziom 10  
    Tak przez kabel, dzięki wgrałem nowe firmware i poszło :) działa

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z ustawieniem zabezpieczeń na routerze bezprzewodowym Belkin F5D7632-4. Po wybraniu typu zabezpieczenia WEP, router restartuje się, a użytkownik nie ma możliwości wprowadzenia hasła, co uniemożliwia połączenie z internetem. Użytkownicy sugerują, aby podłączyć laptopa bezpośrednio do routera, zresetować go do ustawień fabrycznych oraz zaktualizować oprogramowanie firmware. Po wgraniu nowego firmware, problem został rozwiązany.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA