Witam! Posiadam kolumny Tannoy Revolution R2 i obecnio chodza one na amplitunerze od kina domowego Denona, który to dostałem od kolegi za darmo, bo mu zbywał. Niestety troche sie marnują przez to i chciałbym dokupić do nich wzmacniacz.
Kolumny stoją w pokoju 22m^2, tutaj są dane dotyczące ich parametrów:
* Power handling: 90 watts continuous (RMS)
* Sensitivity: 88 dB
* Impedance: 6 ohms
* HxWxD (mm) / Weight: 920 x 170 x 235 / 13 Kg
* Frequency response: 44 - 20000 kHz
* Biwireable
* Connections: 4mm banana plug/binding post
* Bass port - Rear ported with optional tuning bung
* Drivers: HF: 25mm soft domed, LF: 2 x 130mm long throw paper cone
Czy ktoś mógłby polecić wzmacniacz, który wydobyłby z nich ukrytą moc, a przy okazji nie wydobył ze mnie wszystkich oszczędności?
Słucham zazwyczaj rocka i wszystkiego co dookoła niego, więc chciałbym słyszeć dobry bas, ale nie tracąc przy tym wyrazistości góry. Wiele czytałem, że te kolumny dają szeroki bas, ale niestety w ogóle tego nie odczułem.
Rozglądałem się na allegro za używanymi wzmacniaczami w cenach w granicy 400-500zł, ale nazwy w zasadzie nic mi nie mówią. (czy za tą cenę można w ogóle dostać coś godnego uwagi?)
Wyczytałem że niezły byłby np. NAD 3020. Czy to prawda? A jeśli nie ten, to co?
Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam:)
Kolumny stoją w pokoju 22m^2, tutaj są dane dotyczące ich parametrów:
* Power handling: 90 watts continuous (RMS)
* Sensitivity: 88 dB
* Impedance: 6 ohms
* HxWxD (mm) / Weight: 920 x 170 x 235 / 13 Kg
* Frequency response: 44 - 20000 kHz
* Biwireable
* Connections: 4mm banana plug/binding post
* Bass port - Rear ported with optional tuning bung
* Drivers: HF: 25mm soft domed, LF: 2 x 130mm long throw paper cone
Czy ktoś mógłby polecić wzmacniacz, który wydobyłby z nich ukrytą moc, a przy okazji nie wydobył ze mnie wszystkich oszczędności?
Słucham zazwyczaj rocka i wszystkiego co dookoła niego, więc chciałbym słyszeć dobry bas, ale nie tracąc przy tym wyrazistości góry. Wiele czytałem, że te kolumny dają szeroki bas, ale niestety w ogóle tego nie odczułem.
Rozglądałem się na allegro za używanymi wzmacniaczami w cenach w granicy 400-500zł, ale nazwy w zasadzie nic mi nie mówią. (czy za tą cenę można w ogóle dostać coś godnego uwagi?)
Wyczytałem że niezły byłby np. NAD 3020. Czy to prawda? A jeśli nie ten, to co?
Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam:)