logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Asus Seagate 500GB Win7x64-nie widzi partycji,gubi partycje

lu007 23 Lis 2010 22:33 1376 1
REKLAMA
  • #1 8781774
    lu007
    Poziom 10  
    Witam,
    Problem polega na tym iz chciałem powiększyć sobie partycje systemowa progr Easeus Home edition, partycja zmieniła swoj rozmiar, ale zniknęły mi moje pozostałe partycje, które po podpięciu pod kompa z win XP są widoczne. Naprawiłem MBR (niby tego wymagał Partition Magic) podzieliłem znowu na partycje i wgrałem poprzedni system, po uruchomieniu przez jakieś 30sek system (win7 x64) widział jedna z nich normalnie a druga ze znakiem "?", po czym obie zniknęły. Stwierdziłem ze podzielę partycje podstawowa z poziomu Win7, co skutkuje blue screenem (easeus partition manager), w win7 z poziomu zarządzania dyskami partycje są widoczne lecz przy przypisaniu im nowej litery dysku lub chęci sformatowania ich wyskakuje błąd: http://images48.fotosik.pl/182/08b4f9f5991ed26b.jpg
    to samo tyczy się formatowania.
    Jak na moje to wina leży po stronie win7, tylko co zrobić aby ten "zaakceptował" nowy stan rzeczy? :)

p.s. Wgralem czysty obraz systemu i dziala... normalnie, wiec to wina ustawien obecnego systemu, tylko czego to moze byc dokladnie wina?
  • REKLAMA
  • #2 8796013
    lu007
    Poziom 10  
    temat do zamkniecia, problemem byl kolidujacy program do partycjonowania - Partition magic 8.0, ktorego to nie polecam do tego windowsa
REKLAMA