logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak poprawić zasięg w Nokii X2 w sieci PLUS GSM?

WV 26 Lis 2010 11:22 5431 3
REKLAMA
  • #1 8791101
    WV
    Poziom 16  
    Ocena: 25
    Witam.
    Właśnie kupiłem Nokię X2 w plusie i w pracy nie mam zasięgu sieci.
    Wcześniejszy telefon miał zasięg i też był w plusie.
    Wcześniej miałem W995 i w domu bym miał zasięg musiałem przełączać na zasięg normalny a w pracy by mieć zasięg musiałem przełączać na 3G i wtedy miałem na zawsze max zasięg.
    Jak nie przełączyłem to miałem słaby zasięg jedna kreska lub wogóle.
    Wnioskuję że ten telefon Nokia X2 nie ma 3G wideorozmó więc nie odbiera tego sygnału dlategonie mam sieci.
    Czy to wina telefonu przecież powinien on działać w sieci Plus gsm gdzie jest 3G wideorozmowy, powinien sam się przełączyć z częstotliwości 800 na 1300Mhz.
    Za wskazówki z góry dziękuję.
    Próbowałem też z K800 i on o dziwo sam się przełączał pomiędzy 3G a GSM i zawsze był zasięg a ten W995 muszę go samemu przełączać bo na automacie gubi sieć.
    Najważniejszy jest teraz zasięg w tej nowej Noki X2.
    Kupiłem ją bo Sony ericson ten W995 trochę mnie z tym zasięgiem wkurzył.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 8793416
    OlekMTG
    Poziom 34  
    Ocena: 194
    Po prostu w miejscu zamieszkania masz zasięg GSM a sygnał UMTS jest słaby, w miejscu pracy odwrotnie. Nokia pracuje tylko w paśmie GSM więc jeśli w danym miejscu sygnał jest bardzo słaby to niebędzie łapać zasięgu. Musisz po prostu kupić sobie telefon obsługujący UMTS i dopóki PLUS nierozbuduje infrastruktury w tym rejonie to będzie tak samo jak na owym W995.
  • #4 8807906
    WV
    Poziom 16  
    Ocena: 25
    Takich rzeczy nie powinno być.
    Zaskoczę trochę jeżeli odpowiem że telefon Siemens C65 ma zasięg dobry w jednym i drugim miejscu, pomimo tego że nie ma wideorozmów.
    Może ten stary telefon ma lepszy wzmacniacz czy coś innego.
    Takie traktowanie abonentów przez operatora by wybierali droższy telefon z wideorozmowami jest niegodne.
    Wogóle taki operator jak ma takie problemy tonie powinien sprzedawać telefonów bez wideorozmó bo klienci są nabijani w butelkę.
    Najpierw się mówi że zasięg jest najlepszy w Plusie a potem po zakupie telefonu u nich okazuje się że wcale tak nie jest.
    Może ktoś coś z tym zrobi.
    Pozdrawiam.
REKLAMA