logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Need for Speed Carbon tnie się bardzo. Konfiguracja PC.

PFK and K44 27 Lis 2010 20:06 3784 10
REKLAMA
  • #1 8797172
    PFK and K44
    Poziom 10  
    Cześć.Mam problem,dotyczy on gry NFS Carbon na PC.
    NFS strasznie mi się tnie i nie wiem od czego.

Parametry mojego kompa

Procesor : Intel(R) Pentium(R) Dual CPU T2370 @ 1,73GHz 1,73GHz
    RAM :1015 MB
    Typ Systemu :32-bitowy system operacyjny
    System :Windows Vista Home Premium
    Karta Wideo :Mobile Intel(R)965 Express Chipset Family 320MB

Proszę o pomoc.Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 8797208
    ogur3k
    Poziom 33  
    Ocena: 158
    Mało ramu. Mierna karta graficzna.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 8797231
    ahilles11
    Poziom 19  
    Ocena: 9
    Karte musisz kupić sobie . Bo ta jest zintegrowana . Myśle że Radeon 9600 wystarczy do gry na średnich detalach około 40 zł . Ramu powinno wystarczyć.
  • #4 8797382
    ogur3k
    Poziom 33  
    Ocena: 158
    Mam wrażenie że to jest laptop...
    Do visty 1GB ramu to mało...
    Ja w carbona cisne na fx5200 i nie ma tragedii. Szału w sumie też :)
    ale lepsza jakakolwiek zewnętrzna niż zintegrowana.
    Ahilles dobrze gada, wódki mu dać :)
  • #5 8797510
    PFK and K44
    Poziom 10  
    Bardzo dziękuje za pomoc.Ale czy na pewno zintegrowaną kartę graficzną można wymienić na np radeona?
  • Pomocny post
    #6 8797561
    pacik19
    Poziom 18  
    Ocena: 2
    no karte graficzną trzeba by było nową kupić bo 60% płynności gry idzie z karty graficznej ram ok

Dodano po 2 [minuty]:

idzie ale nie wiem jaką masz płytę główną to też od niej zależy ale nie wiem jaką masz zainstaluj se xp albo 7 powinno ci też w płynności pomóc najlepiej wyłącz aero style
  • REKLAMA
  • #7 8797589
    PFK and K44
    Poziom 10  
    A jak sie to wyłącza?
  • Pomocny post
    #8 8797769
    ahilles11
    Poziom 19  
    Ocena: 9
    Kolega troche widze namieszal . A wiec zintegrowanej karty nie wymieniasz bo ona jest w plycie glownej. Poprostu kupujesz nowa i montujesz do odpowiedniego portu na plycie glownej. Potem wystarczy w biosie wlaczyc ta karte - AGP ON albo cos takiego.
    Co do instalacji innego systemu , to moze i pomoze ale nie spodziewal bym sie wielkich efektow ale jak Ci sie chce to sprobuj wszystko zrobic na max wydajnosc i na najmniejszych detach moze cos pociagnie.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #10 8801176
    dexi
    Poziom 29  
    Ocena: 37
    Czy jeszcze komuś się wydaje, że konfiguracja podana powyżej dotyczy laptopa? NFS Carbon nie będzie działał płynnie na takim sprzęcie - możesz spróbować obniżyć detale do minimum - może to pomóc.

Dlaczego nie zakładaj, że na tym sprzęcie nowe gry będą działać płynnie:
    1. Intel(R) Pentium(R) Dual CPU T2370 @ 1,73GHz 1,73GHz - jego wydajność w porównaniu do desktopowych procesorów jest nieco zabawna - Szczególnie, że jest to generacja tańszych procesorów do laptopów.

2. RAM :1015 MB - śmiesznie mało (powinno być 1024, ale to jest laptop ze współdzieloną pamięcią). Sama vista ma w minimalnych wymaganiach 512MB RAM. Jest to jednak wyidealizowane marzenie na temat jej prawdziwych wymagań. Czasem i 1GB nie wystarcza do wygodnej pracy.

3. Karta Wideo :Mobile Intel(R)965 Express Chipset Family 320MB - karta ta współdzieli pamięć z RAM. Nie muszę dodawać chyba jak to wpływa na wydajność. Jej podstawowe zastosowanie to aplikacje biurowe i co najwyżej pociągnięcie graficznych efektów Aero.

Także, mój przyjacielu, raczej nie marz o zaawansowanych graficznie grach (a przynajmniej nie tak rozbudowanych jak NFS).
  • #11 8801202
    bmserwis
    Poziom 36  
    Ocena: 200
    Komputer typowo nie nadaje się do gier z uwagi na mierną kartę graficzną tutaj niestety cudów nie zdziałasz.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z grą Need for Speed Carbon na komputerze, który tnie się podczas rozgrywki. Parametry sprzętowe to procesor Intel Pentium Dual CPU T2370, 1 GB RAM, system Windows Vista oraz zintegrowana karta graficzna Mobile Intel 965 Express Chipset. Odpowiedzi sugerują, że głównym problemem jest zbyt mała ilość pamięci RAM oraz słaba wydajność zintegrowanej karty graficznej. Użytkownicy zalecają wymianę karty graficznej na model Radeon 9600 oraz rozważenie instalacji systemu Windows XP lub 7 dla lepszej wydajności. Wskazano również, że zintegrowana karta nie może być wymieniona, a użytkownik powinien zainstalować nową kartę w odpowiednim porcie na płycie głównej.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA