Mam taki problem - szukam kompilatora C ktory stworzy mi pliki wykonywalne dzialajace na C64. czy ktos wie gdzie cos takiego znalezc?
czy ktos wie gdzie szukac?
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamwisiena napisał:Zgodny z IA-32, a co to ma do tematu?elektryk napisał:A jaki procesor masz w pececie ????wisiena napisał:A jaki procesor jest w C64?Panowie to co jest na powyższej stronce to nie kompilatory na C64 tylko kompilatory C na procesor MOTOROLI 6510.
elektryk napisał:wisiena napisał:Zgodny z IA-32, a co to ma do tematu?elektryk napisał:A jaki procesor masz w pececie ????wisiena napisał:A jaki procesor jest w C64?Panowie to co jest na powyższej stronce to nie kompilatory na C64 tylko kompilatory C na procesor MOTOROLI 6510.
wisiena napisał:Przecież pytani brzmi "kompilatora C ktory stworzy mi pliki wykonywalne dzialajace na C64", więc sugeruje od razu, że może to być kompilator skrośny.Chodzi mi dokładnie o to o czym napisał "zeberko". Nie możecie mówić o kompilatorze c na C64 tak samo jak o kompilatorze na procesor jaki w nim siedzi.
elektryk napisał:wisiena napisał:Przecież pytani brzmi "kompilatora C ktory stworzy mi pliki wykonywalne dzialajace na C64", więc sugeruje od razu, że może to być kompilator skrośny.Chodzi mi dokładnie o to o czym napisał "zeberko". Nie możecie mówić o kompilatorze c na C64 tak samo jak o kompilatorze na procesor jaki w nim siedzi.
orient napisał:Mam taki problem - szukam kompilatora C ktory stworzy mi pliki wykonywalne dzialajace na C64. czy ktos wie gdzie cos takiego znalezc?