logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opinie o kompilatorze C dla 8051 od Wickenhäuser Elektrotechnik

KontrolM 03 Lip 2006 07:11 1843 5
REKLAMA
  • #1 2785476
    KontrolM
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    Witajcie

szukając dobrego i w miare taniego narzedzia dla 51 zeby miało asembler, IDE i kompilator C trafiłem na produkt firmy Wickenhäuser Elektrotechnik. Całe środowisko sprzedają za 99 Euro i na niektórych stronach userzy pozytywnie sie wypowiadają że mały zwarty i szybki kod generuje.
    Czy moze ktos uzywał tego narzędzia i mógłby się wypowiedzieć na temat jego przydatnosci i np. jak sie ma do SDCC i Keila ?
    Ciekawe jest to ze odrazu dodają stos TCP/IP i wersja darmowa generuje kod do 8 kb !!!

http://www.wickenhaeuser.de/

Z góry dziękuję i pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2785515
    Vinnic
    Poziom 16  
    Ocena: 20
    Ja polecam www.raisonance.com - Ciekawy i dobry kompilator wraz z debugerem, asm, IDE, tyle tylko że darmowa wersja generuje kod do 4kB.
  • REKLAMA
  • #3 2785518
    KontrolM
    Poziom 12  
    tyle że potem kosztuje 600 EURO a ten powyższy 100 Euro a to jest taka "mała" różnica

Dodano po 36 [sekundy]:

a najbardziej zależy mi na porównaniu sprawnosci tych kompilatorów
  • REKLAMA
  • #4 2785596
    przesladowana
    Poziom 12  
    może skusisz się na avr . tam masz gcc do tego dorzucasz vmlab i masz super IDE z symulatorem za free . A procek tez tani jak barszcz atmega 16 za 12 złot
  • REKLAMA
  • #5 2785807
    KontrolM
    Poziom 12  
    wybrałem już rodzine Silicon Labs z 50 MHz prockiem i 12 bit przetwornikiem bo taki mi był potrzebny. Fakt ze narzedzia dla AVRa lub dla PICka sa 100x lepsze ale procki niestety przestaly mi wystarczać a znów nie moge wejść w ARMy bo potrzebuje czegoś co chodzi od 2V i pobiera mało prądu. Stąd też taki wybór.
  • #6 2788689
    dj_john
    Poziom 14  
    chyba nie ma czegos darmowego :) z dobrym debbugerem
REKLAMA