logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie kupić dobry papier kredowy w Krakowie lub online?

stanley019 03 Gru 2010 22:01 8326 12
REKLAMA
  • #1 8822427
    stanley019
    Poziom 15  
    Ocena: 9
    Witam,
    Tak jak jest napisane w temacie, chciałbym się dowiedzieć gdzie mogę kupić papier kredowy, w papierniczych niema w hurtowniach nie ma, a jak kupiłem na allegro to się rozwarstwia, niestety nigdy wcześniej nie miałem kontaktu z takim papierem i nie bardzo wiem jak go odróżnić od innych.
    Mile widziany jakiś sklep w Krakowie, ale równie dobrze może być wysyłkowy, albo może ktoś ma, a jest mu nie potrzebny.
    pozdrawiam
    stanley019
  • REKLAMA
  • #3 8822587
    goldi74
    Poziom 43  
    Ocena: 1536
    Szukaj na Allegro użytkownika markosik20. Ma sprawdzony papier.
  • REKLAMA
  • #4 8822693
    c4r0
    Poziom 36  
    Ocena: 565
    Jak potrzebujesz malo to sprawdz punkty ksero.
  • #6 8823407
    stanley019
    Poziom 15  
    Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, mam jeszcze tylko takie pytanie, czy jest taka możliwość żeby się na tym papierze pojawiły taki bąble jak przy poparzeniu? Wygląda to tak jakby się składał z kilku warstw.
  • REKLAMA
  • #7 8823414
    goldi74
    Poziom 43  
    Takie bąbelki zawsze się pojawiają po zakończeniu prasowania, wtedy kiedy papier zaczyna stygnąć.
  • REKLAMA
  • #8 8823586
    stanley019
    Poziom 15  
    Mnie się takie bąble pojawiły przy drukowaniu, ale drukarka ustawiona była na zwykły papier, przy zmianie ustawienia na folie problem minął piszę o tym bo martwi mnie jak to będzie z prasowaniem będę robił to pierwszy raz stąd moje banalne pytania:)
    pozdrawiam
    stanley019
  • #9 8823671
    goldi74
    Poziom 43  
    Wydrukuj na jednej kartce kilka rysunków płytki. Jak pierwsze prasowanie Ci się nie uda to zmyjesz toner rozpuszczalnikiem nitro lub acetonem i zaczniesz od początku. To jest kwestia dojścia do wprawy. Pierwsze prasowanie może się nie udać.
  • #10 8823688
    djpeterek
    Poziom 23  
    Ocena: 27
    Jeszcze może Kolega spróbować na śliskich okładkach z jakiś czasopism kobiecych lub jakiś magazynów itp. Sam czasem tak robię jak mam braki stanowe.
    pozdrawiam
  • #11 8823726
    stanley019
    Poziom 15  
    Szczerze mówiąc to przygotowałem się na to że pierwsze prasowanie nie wyjdzie, co do okładek, to na pewno spróbuje, ale dopiero jak się dorobię własnego laserka, próbowałem drukować w punkcie druku ale obsługa delikatnie mówiąc nie była zachwycona:D.
    Dziękuje wszystkim za pomocne i rzeczowe odpowiedzi.
    pozdrawiam stanley019
  • #12 8824081
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #13 10620942
    phanick
    Poziom 28  
    Ocena: 2834
    Kupiłem coś co nazywa się `papier kredowany do prac dyplomowych`, 100 kartek, cienki, błyszczący. W czasie wydruku papier marszczy się, pojawiają sie na nim bąble i zacina sie podczas przesuwania w drukarce!
    Zmiana ustawienia na folie niewiele pomaga, papier jakby ślizgał się między rolkami w drukarce.

Wpadłem za to na genialny pomysł - przykleiłem do niego od spodu zwykłą kartkę A4 - i wydruk wyszedł już w porządku :) Pewnie gdy przykleję coś grubszego, to wydruk będzie jak marzenie!

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono temat zakupu papieru kredowego w Krakowie oraz online. Użytkownicy polecają różne źródła, w tym sklepy internetowe, takie jak unipap.com.pl oraz drukgrzebyta.com.pl. Wskazano również na Allegro, gdzie można znaleźć sprawdzonych sprzedawców, takich jak markosik20. Użytkownicy sugerują, aby w przypadku mniejszych potrzeb odwiedzić punkty ksero. Pojawiły się również pytania dotyczące problemów z bąblami na papierze podczas drukowania, co może być spowodowane niewłaściwymi ustawieniami drukarki. Użytkownicy dzielą się doświadczeniami, jak poprawić jakość wydruku, na przykład przez przyklejenie zwykłej kartki A4 do papieru kredowego.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA