logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LPG reduktor - zagwozdka

conrad.kossakowski 07 Gru 2010 23:39 1574 2
REKLAMA
  • #1 8840511
    conrad.kossakowski
    Poziom 13  
    Ocena: 36
    Piszę tutaj bo wszędzie indziej będą psioczyć.

Otóż interesuje mnie wykorzystanie reduktora lpg (taki jak do kucheki - do nabycia w każdym sklepie zelaznym, lub z manometrem - taki jak np. do palnika propanowego) do zasilania stałego sankcją ciekłą propanu (jak z nazwy Liquid Propane Gas)

ok 4l/min

A druga zagwozdka to - jaki zawor bezpieczenstwa (czyt: jakie cisnienie) do butli 10kg propan syfon.

Nie ukrywajac - chodzi TEORETYCZNIE o zasilanie silnika dieslowskiego lpg pobieranym z butli syfonowej wozka widlowego z zastosowaniem manualnego, nie ogrzewanego reduktora wraz z jednoczesnym zabezpieczeniem przed rozerwaniem butli w razie pozaru.

LPG i diesel - wiem, ze to hyde park i moze co niektorzy pomysla... no niewazne co pomysla, ale Ci ktorzy widzieli juz moja np kosiarke na propan beda wiedzieli, ze do wszystkiego jestem zdolny...
  • REKLAMA
  • #2 8856070
    Szybki Elektron
    Poziom 25  
    Ocena: 144
    Reduktor nie będzie mógł działać na fazie płynnej - jego przepustowość i zasada działania opierają się na pracy w fazie gazowej!
  • #3 8859269
    conrad.kossakowski
    Poziom 13  
    Ocena: 36
    a co np jezeli mialby dzialac docelowo w fazie gazowej z uwzglednieniem czasem zasilenia faza ciekla mniej wiecej 3-4sek?
REKLAMA