logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Passat b5 licznik 98/99. Wymiana wyświetlacza, licznika.

baraka 09 Gru 2010 20:42 11816 10
REKLAMA
  • #1 8847744
    baraka
    Poziom 18  
    Ocena: 37
    witam
    Pada mi wyświetlacz w liczniku , passat b5 98/99 pełen fis , zastanawiam się nad wymiana wyświetlacza ewentualnie wymianą licznika na 1/2 fis.
    Pytanie tylko czy ten 1/2 fis będzie pasował bez żadnych przeróbek , czy będą jakieś kłopoty z zaprogramowaniem imo ( posiadam kluczyki "scyzoryk" )
    Może już ktoś się w taką przekładkę bawił , będę wdzięczny za pomoc.
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 8848669
    Andiv
    Poziom 32  
    Ocena: 451
    Przy wymianie kodowania kluczy nie przeskoczysz.
  • #3 8864460
    baraka
    Poziom 18  
    witam
    jak widzę pozostaje wymiana wyświetlacza
  • REKLAMA
  • #4 8881788
    baraka
    Poziom 18  
    witam
    pytanie , można zastosować licznik MFA ???
    np.http://allegro.pl/licznik-zegary-vw-passat-b5-tdi-3b0919881n-w-wa-i1360481016.html
    pozdrawiam
  • #5 9029924
    baraka
    Poziom 18  
    witam
    Na poprzedni post nikt nie odpowiedział, jeszcze jedno pytanie , mogę zamontować zwykły licznik bez żadnego fisa , taki z kontrolkami , ( można kupić do tdi )
    Dodam że chodzi mi o passata 1,9 TDI 98/99 bez CAN , 110 KM
    pozdrawiam
  • #6 9029949
    Andiv
    Poziom 32  
    Ocena: 451
    Możesz z fisem, półfisem i bez niego. Kwestia kodowania później.
  • REKLAMA
  • #7 9268362
    baraka
    Poziom 18  
    Witam
    Kupiłem licznik MFA ( temp., spalanie .... itd , tam gdzie zegar wyświetlający godzinę ) od TDI z niebieskim podświetlaniem , potrzebne było dopasowanie kluczy do imma . Wszystko działa .
    Licznik z pełnym Fisem mogę sprzedać , fis przygasa , oferty na p.w. ( mogę przesłać zdjęcia , znam PIN , licznik bez CAN)
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #9 9273721
    baraka
    Poziom 18  
    witam
    kolego maciek.wroc ja nie pytam się w ostatnim poście jak przełożyć licznik na pełny fis , ja przełożyłem z takiego na MFA , napisałem że wszystko działa , jest OK , a licznik z pełnym fisem mogę sprzedać
    pozdrawiam
  • #10 9273854
    T5
    Admin grupy Samochody
    Ocena: 4186
    baraka napisał:
    witam
    kolego maciek.wroc ja nie pytam się w ostatnim poście jak przełożyć licznik na pełny fis , ja przełożyłem z takiego na MFA ,
    Nie rozumiem?MFA-multi funktion anzeige(wyświetlacz czyli fis)To miałeś licznik z wyświetlaczem a teraz masz z mfa?Czym one się różnią?
  • #11 9273967
    baraka
    Poziom 18  
    witam

licznik MFA --- spalanie , temperaturę , średnią prędkość itp pokazuje w miejscu gdzie jest zegar godziny ( obrotomierz ) , między obrotomierzem a prędkościomierzem kontrolki

licznik FUL FIS --- duży wyświetlacz miedzy obrotomierzem a prędkościomierzem ( miałem navi) , wszelkie informacje rezerwy paliwa , braku płynu wyświetlane są na tym wyświetlaczu , oczywiście także spalanie , temp itp

mogę przesłać zdjęcia na pw. jesli ktoś chce

pozdrawiam

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik ma problem z wyświetlaczem w liczniku Passata B5 z lat 98/99 i rozważa wymianę na licznik z 1/2 FIS. W dyskusji poruszono kwestie związane z kodowaniem kluczy oraz kompatybilnością różnych typów liczników, w tym MFA i FIS. Użytkownicy potwierdzili, że możliwa jest wymiana na licznik MFA, jednak wymaga to dopasowania kluczy do immobilizera. Pojawiły się również pytania o możliwość montażu zwykłego licznika bez FIS. W końcu, jeden z uczestników podzielił się doświadczeniem z wymianą na licznik MFA, który działa poprawnie po odpowiednim kodowaniu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA