Witam.Mój problem jest może i banalny,ale nigdzie nie mogę znależć konkretnej odpowiedzi na pytanie o smarowanie.Wymieniam po raz kolejny łożyska w pralce Ardo A600 i pytanie moje:czy łożyska i simering należy smarować czy nie smarować.Jeżeli smarować,to czy dobra jest wazelina techniczna,czy stosować coś innego,lepszego.Łożyska jako takie,są kryte dwustronnie,co oznacza,że są fabrycznie nasmarowane,ale czy nadmiar smaru może im zaszkodzić.A co z simeringiem.Proszę o konkret,po południu będę składał i chciałbym wiedzieć,jak to jest z tym smarowaniem.Pozdrawiam
Dodano po 10 [minuty]:
Fakt,że są niektóre posty na temat wymiany łożysk i smarowania,ale jedni mówią smarować,inni nie smarować,jeszcze inni nic nie wspominają,więc proszę o odpowiedż tych,co mają w tym praktykę,jak to jest z tym smarowaniem.Powiedzenie mówi,kto smaruje,dalej jedzie,ale nieraz przez smarowanie można przedobrzyć
Dodano po 10 [minuty]:
zdzichu666 wrote:Witam.Mój problem jest może i banalny,ale nigdzie nie mogę znależć konkretnej odpowiedzi na pytanie o smarowanie.Wymieniam po raz kolejny łożyska w pralce Ardo A600 i pytanie moje:czy łożyska i simering należy smarować czy nie smarować.Jeżeli smarować,to czy dobra jest wazelina techniczna,czy stosować coś innego,lepszego.Łożyska jako takie,są kryte dwustronnie,co oznacza,że są fabrycznie nasmarowane,ale czy nadmiar smaru może im zaszkodzić.A co z simeringiem.Proszę o konkret,po południu będę składał i chciałbym wiedzieć,jak to jest z tym smarowaniem.Pozdrawiam
Fakt,że są niektóre posty na temat wymiany łożysk i smarowania,ale jedni mówią smarować,inni nie smarować,jeszcze inni nic nie wspominają,więc proszę o odpowiedż tych,co mają w tym praktykę,jak to jest z tym smarowaniem.Powiedzenie mówi,kto smaruje,dalej jedzie,ale nieraz przez smarowanie można przedobrzyć