logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Pralka Ardo A600-smarowanie części podczas wymiany

zdzichu666 10 Dec 2010 10:53 1370 3
ADVERTISEMENT
  • #1 8849649
    zdzichu666
    Level 10  
    Witam.Mój problem jest może i banalny,ale nigdzie nie mogę znależć konkretnej odpowiedzi na pytanie o smarowanie.Wymieniam po raz kolejny łożyska w pralce Ardo A600 i pytanie moje:czy łożyska i simering należy smarować czy nie smarować.Jeżeli smarować,to czy dobra jest wazelina techniczna,czy stosować coś innego,lepszego.Łożyska jako takie,są kryte dwustronnie,co oznacza,że są fabrycznie nasmarowane,ale czy nadmiar smaru może im zaszkodzić.A co z simeringiem.Proszę o konkret,po południu będę składał i chciałbym wiedzieć,jak to jest z tym smarowaniem.Pozdrawiam

Dodano po 10 [minuty]:

zdzichu666 wrote:
    Witam.Mój problem jest może i banalny,ale nigdzie nie mogę znależć konkretnej odpowiedzi na pytanie o smarowanie.Wymieniam po raz kolejny łożyska w pralce Ardo A600 i pytanie moje:czy łożyska i simering należy smarować czy nie smarować.Jeżeli smarować,to czy dobra jest wazelina techniczna,czy stosować coś innego,lepszego.Łożyska jako takie,są kryte dwustronnie,co oznacza,że są fabrycznie nasmarowane,ale czy nadmiar smaru może im zaszkodzić.A co z simeringiem.Proszę o konkret,po południu będę składał i chciałbym wiedzieć,jak to jest z tym smarowaniem.Pozdrawiam

Fakt,że są niektóre posty na temat wymiany łożysk i smarowania,ale jedni mówią smarować,inni nie smarować,jeszcze inni nic nie wspominają,więc proszę o odpowiedż tych,co mają w tym praktykę,jak to jest z tym smarowaniem.Powiedzenie mówi,kto smaruje,dalej jedzie,ale nieraz przez smarowanie można przedobrzyć
  • ADVERTISEMENT
  • #2 8850582
    henrykgr1
    Level 20  
    Help: 36
    Rate: 117
    Witam.
    Napewno nie zaszkodzi, jeśli popryskasz simeringi smarem silikonowym w aerozolu,bardzo dobry środek na te elementy.
  • ADVERTISEMENT
  • Helpful post
    #3 8851470
    ELEKTROMECHANIKTOM
    Level 16  
    Help: 15
    Rate: 111
    Łożysk się nie smaruje bo są kryte.Ale zimering trzeba koniecznie posmarować.Wystarczy zwykły towot.Choć elektrolux dodaje do swoich łozysk smar biały.Ale to się naprawdę niewiele smaruje.Tylko po to by na początku zimering nie chodził na sucho.Może wtedy piszczeć i się wycierać szybciej.
  • #4 8851938
    Anonymous
    Level 1  
ADVERTISEMENT