logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Audi A3 TDI 2000 - różnice między licznikami 8L0920900G a 8L0920900E?

tylordurden 12 Gru 2010 11:25 2419 8
REKLAMA
  • #1 8857918
    tylordurden
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Witam, szukam pomocy odnośnie kompatybilności licznika do Audi A3 TDI 110KM 2000r.
    Sprawa jest taka, że nawalił licznik, jego numer to 8L0920900G.
    Dwóch elektryków samochodowych z mojego miasta szuka tego modelu i od 2 miesięcy nie są w stanie go znaleźć. Szukam też sam lecz ciągle nic.......
    Wczoraj udało mi się znaleźć licznik tej samej firmy (Jaeger) i o prawie identycznym numerze: 8L0920900E. No i tu moje pytanie: co oznacza ta litera na końcu, jaka jest różnica między E a G, no i czy ktoś się orientuje czy ten licznik będzie dobrym zamiennikiem?

Ratujcie, z góry dzięki.
  • REKLAMA
  • #2 8857952
    adam7009

Poziom 41  
    Ocena: 1635
    Powinien pasowac ,nawet każdy inny nie koniecznie Jaeger,ważne 920,i immo 2,czy 3.Czyli z tego samego rocznika .Reszta to sprawa kodowania.
    Konto firmowe:
    AUTO-ELELEKTRONIK AB
    Linowiec, Lisewo, 86-230 | Tel.: 697XXXXXX (Pokaż)
  • #3 8859465
    tylordurden
    Poziom 10  
    Dzięki, możesz mi tylko wyjaśnić co to znaczy że immo 2 lub 3? Ja o elektornice samochodowej wiem tyle co o Kambodżańskiej służbie zdrowia, trzeba do mnie jak do konia w tej kwestii. No i co dokładnie oznacza to literka E lub G na końcu? Bardzo proszę o w miarę precyzyjne wyjaśnienie.
    Fajnie gdyby wypowiedział się ktoś, kto robił już zamiany liczników o różnych numerach w takim Audi. Dzięki.
  • REKLAMA
  • #4 8859519
    s27
    Poziom 15  
    Ocena: 42
    poprawny dobór licznika nie dotyczy tylko nr. ale również ver. i jego dodatkowe opcje, najlepiej jak wkleisz foto swojego, domniemam że masz obecnie VDO ???

dopisz jeszcze z jakiej miejscowości jesteś to możliwe że będę w stanie więcej ci pomóc

Jeżeli twój licznik to VDO to co mu dolega że musisz wymienić ??? może da się naprawić
  • REKLAMA
  • #5 8859669
    tylordurden
    Poziom 10  
    Czy VDO to nazwa producenta licznika? Jak napisałem mój licznik został wyprodukowany przez firmę Jaeger, elektyk który go sprawdzał nic o VDO nie wspomniał. Licznik "przeważnie" działa poprawnie, często jednak świruje, temperatura skacze od 60 do 120 stopni w przeciągu 5 sekund, potem spada, lata sobie jak chce, kontrolki różne co chwilę się włączają, np teraz pokazuje że klocki do wymiany, mechanik sprawdził, są jak nowe. Paliwo też sobie skacze jak chce. Wszystko zostało sprawdzone co łączy się z licznikiem: czujniki, instalacje doprowadzające, wszystko co było możliwe. Ostatecznie 2 elektryków potwierdziło że to wina samego licznika.
    Jastem z okolic Piły. Fotki nie ma szans zrobić, samochód w ciągłej eksploatacji (wiem że niebezpiecznie ale wyjścia nie ma...) Nawet nie potrafiłbym go wyciągnąć.... <noob>
  • #6 8859805
    Seboll1985
    Poziom 12  
    Ocena: 57
    zasugeruj tym elektryką żeby wzięli się na kopanie rowów...
  • #7 8859890
    s27
    Poziom 15  
    Ocena: 42
    Jeżeli Jaeger to wszystko jasne - kontakt do osoby w twoich stronach która będzie w stanie ci pomóc na pw.
  • REKLAMA
  • #8 8861530
    tylordurden
    Poziom 10  
    Dzięki wielkie s27, zadzwonię to koleżki i będę informował w tym temacie jak się sprawa rozwija ;)
  • #9 8912577
    Błażej
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3625
    Chcecie sie umawiać PRYWATNIE na naprawy - od tego jest PW.
    s 27 - ostrzeżenie za prywatę na forum.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje informacji na temat kompatybilności licznika do Audi A3 TDI 110KM z 2000 roku, którego numer to 8L0920900G. Licznik uległ awarii, a użytkownik znalazł alternatywny model 8L0920900E. Forumowicze sugerują, że licznik powinien pasować, pod warunkiem, że immo (system immobilizera) jest zgodny (2 lub 3). Wskazano również, że ważne są wersje i dodatkowe opcje licznika. Użytkownik wyjaśnia, że jego licznik to Jaeger, a problemy z jego działaniem obejmują niestabilne wskazania temperatury i poziomu paliwa. Wspomniano o możliwości naprawy licznika oraz o kontakcie do osoby, która może pomóc w okolicy użytkownika.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA