logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Passat b5 mrugająca kontrolka z wykrzyknikiem

nico851 22 Gru 2010 16:51 102525 8
REKLAMA
  • #1 8900673
    nico851
    Poziom 13  
    Ocena: 94
    Witam mam taki problem szczerze powiem ze jest tego dużo na forum ale nie widzę odpowiedzi na mój problem. Otóż dzisiaj w czasie jazdy zaczęła mi mrugać czerwona kontrolka z wykrzyknikiem i razem z kontrolką zaczęło pikać jakiś sygnał co mogło się stać w tym przypadku bo pierwszy raz mi się takie coś stało a nie dawno kupiłem samochód i trochę się boje... Chodzi o to ze to mi się na razie raz stało po mrugało ze trzy razy i po pikało i przestało i jak na razie to jest normalnie... Na pewno to jest jakiś znak ostrzegawczy... tylko jaki?
  • REKLAMA
  • #2 8900696
    Andiv
    Poziom 32  
    Ocena: 451
    Płyn hamulcowy.
  • REKLAMA
  • #3 8900698
    Ture11
    Poziom 39  
    Ocena: 1126
    Być może brak płynu hamulcowego bądź zaciągnięty ręczny hamulec (a raczej uszkodzenie jego czujnika).,

Dodano po 18 [sekundy]:

EEE wyprzedzony :-(
  • REKLAMA
  • #4 8900735
    nico851
    Poziom 13  
    Od ręcznego to raczej odpada bo ręczny mam inną kontrolkę i jest na niej literka P a płyn to być może... muszę sprawdzić... a jest tam jakieś oznaczenie max min?

Dodano po 43 [minuty]:

płyn się zgadza jest w dobrej normie i teraz jest problem co się mogło stać ze dało takie ostrzeżenie...
  • REKLAMA
  • #5 8901001
    trans-serwis
    Poziom 39  
    Ocena: 2256
    Sprawdź grubość klocków hamulcowych, lub przewody do czujników klocków.
  • #6 8901055
    daw1217
    Poziom 21  
    Ocena: 70
    Kontrolka odpowiedzialna za hamulec ręczny lub poziom płynu hamulcowego
    Będzie się świecić w sytuacji, gdy zaciągnięty będzie hamulec ręczny. Jeśli po jego zwolnieniu nadal będzie się świecić lub zapali się podczas jazdy, oznacza to, że poziom płynu hamulcowego jest zbyt mały. W takiej sytuacji najlepiej gdybyście poprosiły kogoś dolanie płynu hamulcowego, lub udały się do najbliższej stacji serwisowej. Specjaliści nie zalecają dalszej jazdy przy palącej się kontrolce.
  • #7 8901147
    nico851
    Poziom 13  
    Przepraszam panowie napisałem że płyn jest w normie ale nie wiem jak ja popatrzyłem przedtem... poszedłem jeszcze raz zobaczyć i okazało się jednak że jest na minimum ruszyłem całym autem i kontrolka się zaświeciła problem rozwiązany mało płynu... Dziękuje za odpowiedzi panowie już miałem trochę pietra:):):) Pozdrawiam...
  • #8 18729945
    sadki1980
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Witam umnie bylo to samo kontrolka swiecila po dolaniu plynu wszystko oki
  • #9 18730001
    beatom
    Poziom 38  
    Ocena: 868
    No i co..? Podelawaliscie plynu do zbiorniczka i "naprawa" zakonczona..?!
    Z jakiego powodu tego plynu ubylo? Teraz dopiero powinienes miec"pietra".

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z mrugającą czerwoną kontrolką z wykrzyknikiem w samochodzie Passat B5, która pojawiła się podczas jazdy. Po kilku odpowiedziach na forum, zasugerowano, że przyczyną może być niski poziom płynu hamulcowego lub uszkodzenie czujnika hamulca ręcznego. Użytkownik początkowo stwierdził, że poziom płynu jest w normie, jednak po ponownym sprawdzeniu okazało się, że płyn był na minimum. Po dolaniu płynu kontrolka zgasła, co rozwiązało problem. Inni użytkownicy potwierdzili, że podobne sytuacje miały miejsce u nich i również były spowodowane niskim poziomem płynu.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA