logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Junkers Cerasmart - głośne buczenie i bulgotanie po ponownym włączeniu

rimabrus 24 Gru 2010 21:04 10361 3
REKLAMA
  • #1 8909221
    rimabrus
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam, proszę o pomoc i odp. co się dzieje z moim piecem? Nagle wyłączył się w ciągu dnia. Po ponownym włączeniu przeze mnie zaczął jakby bulgotać wodą i strasznie głośno buczeć w trakcie pracy.Nic się nie wyłącza, grzeje, ale ten odgłos powoduje, że nie wiem czy mam go zostawić w trybie praca? Wcześniej zauważyłem, że wskaźnik ciśnienia wody ledwo się poruszał i stale musiałem "dolewać" wodę do obiegu.Bardzo proszę o informację, są święta a ja nie mam pojęcia co robić?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 8913018
    serwisszulborski.pl
    Specjalista - systemy grzewcze
    Ocena: 1448
    Ciśnienie pracy powinno być w zakresie 1-2bar. Odgłos bulgotania może również być spowodowany brakiem odpływu kondensatu. Wyciągnij czarny odpływ z kanalizacji, dmuchnij w kierunku kotła i na próbę do wiaderka. Kocioł najlepiej zgłosić po świętach do przeglądu.
  • REKLAMA
  • #3 8914242
    rimabrus
    Poziom 2  
    Jesteś dla mnie GENIUSZEM !!!! Odpływ kondensatu był niedrożny !!! Rurę zdemontowałem, oczyściłem i przedmuchałem tak jak pisałeś. Wyleciało z niej od razu jakieś pół litra kondensatu!!! Aż żal, kiedy pomyślę co się działo w biednym piecu...
    Po świętach szukam serwisanta-szkoda, że nie mieszkasz bliżej!-może znasz kogoś z okolic Poznania ??
    Jeszcze raz wielkie podziękowania za pomoc i mój spokój !!!!!
  • #4 8924647
    rimabrus
    Poziom 2  
    Kończąc temat, piec wrócił do normy i grzeje jak dawniej.
    Dziękuję raz jeszcze i pozdrawiam !!!
REKLAMA