Witam,
Wczoraj przy przegrywaniu zdjęć na dość starym komputerze (USB 1.1) z dysku na pendrive coś poszło nie tak. Komputer zaczął się wieszać, wyskoczył komunikat "Opóźniony zapis nie powiódł się" lub coś podobnego. Dopóki go nie wyjąłem jeszcze działał, dało się kopiować nowe pliki, ale działał dość powoli. Bezpiecznie go usunąłem i ponownie podłączyłem. I w tym momencie wyskoczył komunikat: "Nie rozpoznano urządzenia USB". Na każdym komputerze ten sam błąd.
Dane z ChipGenius (pendrive niewykrywany):
Pendrive wykrywany:
I to co wyczytałem po otwarciu obudowy:
Tak się składa, że mam dwa takie same pendrive. I ten drugi działa bez zarzutu. Czy z pomocą tego drugiego dałoby się naprawić i tego zepsutego? I jak ustalić czy wina leży po stronie elektroniki czy oprogramowania?
Wczoraj przy przegrywaniu zdjęć na dość starym komputerze (USB 1.1) z dysku na pendrive coś poszło nie tak. Komputer zaczął się wieszać, wyskoczył komunikat "Opóźniony zapis nie powiódł się" lub coś podobnego. Dopóki go nie wyjąłem jeszcze działał, dało się kopiować nowe pliki, ale działał dość powoli. Bezpiecznie go usunąłem i ponownie podłączyłem. I w tym momencie wyskoczył komunikat: "Nie rozpoznano urządzenia USB". Na każdym komputerze ten sam błąd.
Dane z ChipGenius (pendrive niewykrywany):
Cytat:Device Name: +Nieznane urządzenie
PnP Device ID: VID = 0000 PID = 0000
Serial Number: 5&&33D96546&&0&&3
Revision: (Information not returned)
Device Type: Standard USB device - USB2.0 High-Speed
Chip Vendor: unknown
Chip Part-Number: Recovery?
Product Vendor: (N/A)
Product Model: (N/A)
Tools on Web: http://bbs.mydigit.cn/read.php?tid=53927
Pendrive wykrywany:
Cytat:Device Name: +[J:]+Masowe urządzenie magazynujące USB(USB Flash Memory USB Device)
PnP Device ID: VID = 0930 PID = 6544
Serial Number: 001CC0C61190C011C4190760
Revision: 1.00
Device Type: Standard USB device - USB2.0 High-Speed
Chip Vendor: Toshiba
Chip Part-Number: SK6211BB/TC58NC6686G1F
Product Vendor: (N/A)
Product Model: (N/A)
Tools on Web: http://bbs.mydigit.cn/read.php?tid=72885
I to co wyczytałem po otwarciu obudowy:
Cytat:TOSHIBA
TC58NC6688G1F
HM05C-001
0939A
TAIWAN
Tak się składa, że mam dwa takie same pendrive. I ten drugi działa bez zarzutu. Czy z pomocą tego drugiego dałoby się naprawić i tego zepsutego? I jak ustalić czy wina leży po stronie elektroniki czy oprogramowania?