logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 5300 nie rozpoznaje karty Kingston 4GB - co zrobić?

Paffelek1991 28 Gru 2010 21:03 2659 6
REKLAMA
  • #1 8926137
    Paffelek1991
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam. Otóż mam spory problem. Tak jak w temacie moja nokia 5300 nie czyta karty pamięci Kingston 4gb. Wcześniej miałem 256mb którą dostałem razem z telefonem i ona działała bez problemu, z resztą działa nadal, a nowa kingstona - nie. Wsadziłem ją do czytnika, podłączyłem do komputera i czyta ją normalnie, formatowałem ją i nic nie pomaga. Zainstalowałem nawet najnowszy softwear ze strony nokii i nic. Wyłączałem telefon, wyciągałem kartę sim, baterie, dmuchałem w czytnik i nic. Nie jest to wina karty, bo na komputerze widać ją bez problemu, moja nokia z kolei również czyta moją starą kartę, a nowej ni cholery nie chce, więc to też nie wina żadnej taśmy... Czy ktoś ma jakiś pomysł co może być nie tak? Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 8926230
    Paffelek1991
    Poziom 10  
    Dodałem i plik działa na komputerze, a gdy wkładam kartę z tym plikiem do telefonu karty w ogóle nie czyta
  • REKLAMA
  • #4 8926279
    jever 23
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 280
    Karta pewnie SDHC a takich i o tej pojemności ta Nokia nie czyta.
  • REKLAMA
  • #5 8926342
    Paffelek1991
    Poziom 10  
    Chyba trafiłeś w sedno... Micro SDHC. Kupiłem ją na allegro, ale na stronie aukcji użytkownik napisał, że jest zgodna z tym modelem nokii. A gdybym kupił kartę Micro SD 2gb (bez HC - cokolwiek to jest) nie byłoby problemu?
  • #7 8926533
    Paffelek1991
    Poziom 10  
    Włożyłem karte pamięci micro sd 2gb i wszystko pięknie działa. Dzięki wielkie za pomoc! Pozdrawiam!

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z kartą pamięci Kingston 4GB, która nie jest rozpoznawana przez telefon Nokia 5300, mimo że wcześniejsza karta 256MB działa bez zarzutu. Po próbach formatowania i aktualizacji oprogramowania, użytkownik dowiaduje się, że karta Kingston to Micro SDHC, co może być przyczyną problemu, ponieważ Nokia 5300 nie obsługuje kart SDHC. Po wymianie na kartę Micro SD 2GB, problem został rozwiązany, a nowa karta działa poprawnie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA