logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki gramofon do 150 zł z automatyzacją i niskimi kosztami eksploatacji?

kepak 29 Gru 2010 16:27 2299 10
REKLAMA
  • #1 8929654
    kepak
    Poziom 15  
    Ocena: 19
    Jako ,że serce mi się kraje słuchając płyt na moim arturze (piezo i 5 g. nacisku) postanowiłem sobie wymienić sprzęt grający. Na gramofon chcę przeznaczyć 150 zł (lub 200 z przedwzmacniaczem). Chcę by gramofon nie katował płyt, by koszta eksploatacji nie były drogie (wkładki i igły), mile widziana również automatyka i oczywiście nie piezo. Jeśli chodzi o grę to wystarczy mi dźwięk lepszy od piezo.
    Prosił bym o doradzenie mi jakiś sensownych gramofonów najlepiej z linkami do allegro.
  • REKLAMA
  • #3 8935646
    kepak
    Poziom 15  
    Znalazłem coś takiego.
    http://allegro.pl/gramofon-technics-sl-js1-automat-i1375712630.html
    Może trochę wykracza poza moje założenia cenowe ale jest idealny. Nie chcę mieć później problemów z igłą i wkładką więc chciałbym się teraz zapytać ile kosztuje igła i wkładka i w jakich okresach czasu należy je wymieniać. Dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 8936460
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 8936517
    kepak
    Poziom 15  
    Rozumiem ,że nie wymienia się tam samych wkładek tak często jak np. w piezo ? Jeszcze chciałem się zapytać czy to jest dobry wybór w tej cenie ?
  • #6 8936579
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #7 8937511
    Marios221
    Poziom 20  
    Ocena: 42
    Kacmil Nie każdy;)
    A co do gramfonu to szukaj jakiegoś duala np ten z aukcji nr 1391159056
    Wspaniały sprzet na łeb bije tego technics którego podałeś lecz to aukcja i nie wiem za ile pójdzie watpie żeby chcieli wiecej i z góry przepraszam za przekroczenie założonego limitu ale zapewiam ten sprzet jest wart tej ceny ;)
  • REKLAMA
  • #8 8937563
    mleczakm
    Poziom 19  
    Ocena: 16
    Gramofony CEC są także warte polecenia - pomimo zabójczych cen na allegro, w tamtym roku znajomy znajomego ustrzelił takie cudo za 70zł ( teraz na all... 400). Co prawda bez automatyki, ale to w większości przypadków zbędny bajer. Sam pomagałem kupować i doradziłem nie tak dawno duala full automatyka, ale za 260. Gra już drugi rok bez problemów :)
  • #9 8938840
    kepak
    Poziom 15  
    Z duala wstępnie znalazłem tylko to
    http://allegro.pl/dual-cs-520-full-automatic-belt-drive-i1390466844.html
    Był to jedyny gramofon w akceptowalnej cenie którego igłę znalazłem na allegro.
    Czy jest on lepszy od podanego przeze mnie technicsa i czy jest warty zakupu ?

ps. Patrząc na cenę podanego wcześniej duala wątpię ,że uda mi się go wylicytować.

ps2. Jeszcze jedno. Nie otrzymałem wciąż odpowiedzi na pytanie czy wkładka w gramofonie magnetycznym również jest traktowana jako część eksploatacyjna (czytaj : czy trzeba ją wymieniać co jakiś czas)
  • #10 8938860
    Marios221
    Poziom 20  
    Ocena: 42
    Z tego co widze facet wystawia go 4 raz napisz do niego że dasz mu 200zł myśle ze bedze twój;).
  • #11 8938978
    kepak
    Poziom 15  
    A co myślicie o CS 520
    , bo obawiam się ,że Dual 1216 może mi nie wejść w meblościance (jest trochę za wysoki, a już teraz mam problemy z podnoszeniem pokrywy)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik poszukuje gramofonu do 150 zł z automatyzacją i niskimi kosztami eksploatacji, aby zastąpić swój obecny sprzęt. W dyskusji polecane są gramofony marki Technics, w tym model SL-JS1, który mimo wyższej ceny jest uznawany za dobry wybór. Użytkownicy podkreślają, że igły i wkładki do Technicsa są łatwo dostępne i nie wymagają częstej wymiany, co jest korzystne w porównaniu do gramofonów piezo. Inne rekomendacje obejmują gramofony Dual, w tym model CS 520, który jest również dostępny w akceptowalnej cenie. Użytkownicy zwracają uwagę na różne modele i ich dostępność na Allegro, a także na kwestie związane z wymianą wkładek w gramofonach magnetycznych.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA