Witam. Trafił do mnie taki tv jak w temacie. Klient mówił że zaczeło się od tego że zepsuł mu się pilot. Kupił uniwersalnego, dostroił, ale programy przełączały się wolno, działał z opóźnieniem. Puścił strojenie pilota jeszcze raz, tv się wyłączył i zapaliła się kontrolka na czerwono ( wcześniej nie zapalała się na czerwono tylko gasła, tak twierdzi gościu ) Od tego momentu nie można załączyć TV. Po włączeniu do sieci dioda świeci 4sek. gaśnie na 4sek. i tak w kółko.
Matryca tego tv to: OPTOELEKTRONICS V270W1-L04 Rev.C4, procesory to: PW166B, PW1230.
Niestety nie mam pilota oryginalnego na dzień dzisiejszy, bo podejrzewam że jest zablokowany w jakiś sposób. Ale na wszelki wypadek prosiłbym o namiary na jakiś schemat żeby pomierzyć napicia przetwornicy, jakie to chassi. Zassałem IFC 228, ale to nie to. Albo jakiś wsad. Pamięc 24c32AM. Pozdrawiam.
Matryca tego tv to: OPTOELEKTRONICS V270W1-L04 Rev.C4, procesory to: PW166B, PW1230.
Niestety nie mam pilota oryginalnego na dzień dzisiejszy, bo podejrzewam że jest zablokowany w jakiś sposób. Ale na wszelki wypadek prosiłbym o namiary na jakiś schemat żeby pomierzyć napicia przetwornicy, jakie to chassi. Zassałem IFC 228, ale to nie to. Albo jakiś wsad. Pamięc 24c32AM. Pozdrawiam.