logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zerwanie umowy z neostarda

razzor 31 Gru 2010 10:24 2916 7
REKLAMA
  • #1 8938218
    razzor
    Poziom 12  
    Ocena: 21
    Witam wiem ze jest tego pełno w necie ale mój problem jest troszkę inny.
    Aktualna umowa kończy mi się w marcu ale 3 tygodnie temu podpisałem aneks przedłużający na kolejne 2 lata... i właśnie chciałem się wyplatać z tego ale nie wiem jak?? Proszę o pomoc bo Neostrada obiecała ze włączy szybszy net (co było główna przyczyna przedłużenia) już na święta ale do tej pory go nie mam(i jak się okazuje po zawarciu umowy niby zakazali im przyspieszać przed końcem starej umowy).Strasznie mnie to zdenerwowało i postanowiłem zerwać ta umowę

Trochę namieszałem :D wszelkie pomysły jak się z tego wyplatać mile widziane
  • REKLAMA
  • #2 8938270
    orzelpiotr
    Poziom 34  
    Ocena: 164
    Aneks podpisywany jest przed końcem wygaśnięcia umowy - tym samym wchodzi w życie po wygaśnięciu starej - Infolinia TP czasem wprowadza taki chwyt marketingowy, że jak podpiszesz aneks to będzie szybciej, niestety trzeba czekać do końca - jest to po prostu gra słów. W obecnej sytuacji chyba nie masz wielkiego pola manewru. Gdyby warunki techniczny nie pozwalały na większą prędkość to można by coś wskórać.
  • REKLAMA
  • #3 8938465
    razzor
    Poziom 12  
    Ocena: 21
    chwyt marketingowy?? oszustwo i tyle.
  • #4 8940064
    andk1eltd
    Poziom 37  
    Ocena: 374
    Każdy nazywa to po swojemu:D
    Jeśli nie chcesz kontynuować umowy to spokojnie możesz napisać wypowiedzenie - umowę masz do marca. Nie możesz tego zrobić w terminie krótszym, niż 30 dni do końca umowy bo będą kłopoty. Jeżeli chcesz kontynuować - ale na innych warunkach - też jest to możliwe, tylko nie rób tego telefonicznie a idź do salonu (tp a nie jakiegośtam partnerskiego - ma to znaczenie).
  • REKLAMA
  • #5 8940141
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #6 8940315
    andk1eltd
    Poziom 37  
    Ocena: 374
    I tu dopiero jest chwyt:D Ustawowe 10 dni jest na umowę a to jest aneks, i to nie obowiązuje. Nie wierzysz? Zadzwoń na infolinię. W salonie też możesz czytać przed podpisaniem - nawet prosić o wyjaśnienie niezrozumiałych sformułowań:D
  • #7 8940339
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #8 8945985
    gazik24
    Poziom 14  
    Ocena: 32
    Od aneksu masz 10 dni na jego odstąpienie czy jest podpisany w salonie czy też od doręczenia przez kuriera.
    Neostrada wprowadziła Cię w błąd że włączą szybszą prędkość w kilka dni od podpisania aneksu przeważnie to robią na miesiąc przed wygaśnięciem starej umowy.
    Jeżeli zaznaczyłeś w aneksie że TPSA zapewnia nową prędkość po wygaśnięciu starej umowy( przeważnie jest sprawdzana Twoja linia czy posiada taką zdolność) i nie chcesz powrócić do tej co masz to wtedy masz prawo rozwiązać umowę Jedyne co możesz teraz zrobić to złożyć reklamację że wprowadzono Cię w błąd i czekać cierpliwie na wyjaśnienie sprawy.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z zerwaniem umowy z Neostradą po podpisaniu aneksu na przedłużenie umowy na dwa lata. Głównym powodem przedłużenia była obietnica szybszego internetu, która nie została spełniona. Użytkownik zastanawia się, jak skutecznie wypowiedzieć umowę, mimo że aneks wchodzi w życie po wygaśnięciu starej umowy. W odpowiedziach podkreślono, że aneks nie daje takich samych praw jak nowa umowa, a użytkownik ma 10 dni na odstąpienie od aneksu. Wskazano również na możliwość złożenia reklamacji z powodu wprowadzenia w błąd przez operatora.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA