logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wzmacniacz Soling MRV 2505 - brak dźwięku po odwrotnym podłączeniu zasilania

zachoo 01 Sty 2011 18:36 723 4
REKLAMA
  • #1 8944218
    zachoo
    Poziom 2  
    Witam ! Mam problem ze wzmacniaczem samochodowym firmy soling model mrv 2505.Wstyd mi się przyznać ale gdy go podłączałem źle to zrobiłem + do - a - do + i zrobiła się wielka iskra i przepaliło kabel od zasilania .(Ten wzmacniacz nie posiada bezpiecznika.)Potem gdy chciałem sprawdzić czy będzie chodził zielona dioda nie świeciła a wzmacniacz nie wydawał żadnej muzyki na głośniki.Zupełna cisza. Potem gdy go podłączyłem pod zasilacz dioda się dalej nie świeciła ale postanowiłem sprawdzić próbówką wszystkie styki itp. Niby wszystko działa ale wzmacniacz nie daje głosu . Co Mogło mu się stać . ???
  • REKLAMA
  • #2 8944321
    fuutro
    Poziom 43  
    Ocena: 836
    W najlepszym wypadku mogły polecieć zabezpieczenia, w najgorszym cenna elektronika. Głupia wpadka.
  • REKLAMA
  • #3 8944592
    zachoo
    Poziom 2  
    Dzieki wielkie za odpowiedź. Tylko teraz mam go oddać do serwisu czy ...
  • REKLAMA
  • #4 8944666
    fuutro
    Poziom 43  
    Ocena: 836
    Serwis raczej nie będzie przyjaźnie patrzył ale możesz próbować.
  • #5 8944885
    zachoo
    Poziom 2  
    Wiesz ja go chcę oddać do jakiejś "złotej rączki" żeby popatrzył i zreperował bo nie mam co liczyć by go oddać na gwarancji bo pewnie by mi nie przyjęli bo to się stało z mojej winy ;/ . Jak nic nie zdiagnozuje co mu jest to oddam go po prostu do naprawy!Okej dzięki za wszystko zamykam temat!
REKLAMA