logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ford S-Max 2.0 TDCi 2009 - trudności z odpalaniem i reset poziomu paliwa

madlen21 01 Sty 2011 20:39 19090 9
REKLAMA
  • #1 8944706
    madlen21
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    Mam kłopoty z odpalaniem samochodu.Nie ma znaczenia czy jest ciepły czy zimny.Przekręcam kluczyk,wszystkie lampki palą się prawidłowo ,silnik pracuje ale samochód nie odpala.Kiedy dodam dużo gazu (pulsująco na pedał)to odpala.Wymieniono czujnik kontrolujący ciśnienie mieszanki paliwa.Obudowę filtra (?) bo podobno była pęknięta i dostawało się powietrze do przewodu.Samochód wogóle koszmarny.Po 5000 tyś. wymieniałam maglownicę,po 20 000 koło zamachowe silnika,teraz to.Aha i jeszcze coś. Resetuje mi poziom paliwa.Nagle w trakcie jazdy pokazuje ,że mam paliwa na 0 km i strzałka paliwa idzie w dół.W trakcie jazdy nie sprawia kłopotów.Turbina pracuje prawidłowo.Przebieg ok40000.Jeśli ktoś z Państwa ma lub miał podobne kłopoty to proszę o pomoc bo autoryzowany salon forda najwyrażniej sobie nie radzi.Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 8944775
    colin555
    Poziom 27  
    Ocena: 801
    auto masz na gwarancji?

niech zrobią diagnostykę - my ich uczyć nie będziemy
  • #3 8944790
    madlen21
    Poziom 2  
    no jasne.I całe szczęście.

Dodano po 2 [minuty]:

Robią diagnostykę i co z tego.Nie wiedzą skąd problemy z komputerem błędnymi odczytami.Samochód od 2 tyg stał w warsztacie(Autoryzowanym)
  • REKLAMA
  • #4 8944836
    colin555
    Poziom 27  
    Ocena: 801
    a co Cie to interesuje ile stoi w warsztacie? mają dać zastępcze a Ty dzwonisz do centrali w wa-wie i nakręcasz afere

moge poradzić tylko żeby zmienić serwis

mają sprzęt, mają narzędzia, mają kompa, mają pomoc z centrali,
    mogą na bieżąco podejrzeć parametry - a tutaj co mogę skomentować jak nic nie widzę?

jakie ciśnienie paliwa przy rozruchu?
    wtryski sterowane?
    synchronizację widzi jak są problemy?
    bąbelki powietrzne w przewodach paliwowych lecą?
    itede

tutaj to tylko sucha dyskusja i tak możemy do lata
  • #5 8944837
    wopor
    Poziom 32  
    Ocena: 705
    Witam, pewnie połączenia masowe luzne ,lub zasilanie ma nie do końca dobry styk, powodzenia.
  • #6 8944938
    madlen21
    Poziom 2  
    Bąbelki w przewodzie tak.
    Nie oczekuję postawienia diagnozy w tym konkretnym przypadku,ale sugestii i doświadczeń innych użytkwników.
    A Auta zastępcze? ha ha .To temat rzeka.Mam pakiet vip w dużej firmie ubezp. oraz pakiet gwarancyjny forda.Samochód tylko w przypadku hola.Hol gdy auto nie odpala wogóle i sie nie rusza i max na 4 dni.To droga przez mękę. Nigdy nie kupię forda.
  • REKLAMA
  • #7 8944970
    autoas
    Poziom 42  
    Ocena: 3921
    A nawet jak coś ci podpowiemy, to co pojedziesz do serwisu i powiesz, że wyczytałeś na forum i zróbcie to czy tamto?!
    Walcz o swoje i pilnuj gwarancji
  • REKLAMA
  • #8 8945036
    madlen21
    Poziom 2  
    Oczywiście,że tak.No właśnie walczę.Robię research.
  • #9 15327623
    l-zawadzki
    Poziom 11  
    Ocena: 120
    Witam,
    mam bliźniaczy problem w dwóch identycznych autach (ford s-max 2,0 2010 tdci 140KM bez DPF). Auta palą jak chcą zimny/ciepły, stoi dłuższy czas czy zaraz po zgaszeniu... rozrusznik kręci jak szalony, silnik ma ochotę zapalić nawet do tego stopnia, że czasem rozłącza rozrusznik ale silnik zaraz gaśnie. Delikatny "impuls" plakiem i silnik od razu pracuje. Brak spadku mocy, falowania obrotów czy szarpania.
    Objawy bliźniacze jak przy lejących (na przelewach) wtryskiwaczach.
    Proszę o pomoc (ewentulane sugestie).
  • #10 15338094
    l-zawadzki
    Poziom 11  
    Ocena: 120
    Dzięki za zainteresowanie:P Problem rozwiązany. Przyczyną całego zamieszania była PRZEPUSTNICA (auto przebieg 160tys).

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik Forda S-Max 2.0 TDCi z 2009 roku zgłasza problemy z odpalaniem pojazdu, niezależnie od temperatury silnika. Po przekręceniu kluczyka silnik pracuje, ale nie odpala, a dodanie gazu pomaga w uruchomieniu. Wymieniono czujnik ciśnienia mieszanki paliwa oraz obudowę filtra, jednak problemy nadal występują. Dodatkowo, użytkownik zauważa reset poziomu paliwa podczas jazdy. Inni uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie połączeń masowych, ciśnienia paliwa oraz ewentualnych bąbelków powietrznych w przewodach. W jednym z przypadków podobne objawy zostały rozwiązane przez wymianę przepustnicy.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA