logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór miksera dla początkującego DJ-a - na co zwrócić uwagę?

manox4 02 Sty 2011 10:25 3533 8
REKLAMA
  • #1 8945987
    manox4
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Witam, zawsze bardzo chciałem spróbować "pobawić" się na jakim mikserze lub czymś podobnym od dawna mnie to zaciekawiło i chciałbym spróbować jestem zielony w tych sprawach wiec pytam was o rade jaki mikser najlepiej kupić dla początkującego :)
  • REKLAMA
  • #2 8946060
    kreslarz
    Poziom 35  
    Ocena: 460
    To zależy co chcesz miksować: koktajle, ciasto, sygnał audio, video, czy jeszcze coś innego?
  • #3 8946072
    ziomus90210
    Poziom 35  
    Ocena: 560
    Pobawić na mikserze? Mikser się ustawia i zostaje tak.
    Jeśli naprawdę chodzi o mikser to polecam Behringer`a
    A co do zabawy bo może o to chodzi koledze to na początek wystarczy coś w rodzaju sterownika Herkules imitującego konsolę DJ razem z programem VirtualDJ prawdziwe dobre playerki to duży wydatek i dla zabawy to wystarczy to.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #4 8946143
    piotrdx626
    Poziom 28  
    Ocena: 40
    A ile kolega ma pieniążków?
  • #5 8946429
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 8950154
    RAV_AUDIO
    Poziom 21  
    Ocena: 13
    -Do mieszania ciasta to polecam firmy typu Clatronic:D
    -Mikser do zabawy? Behringer VMX 100 bo najprostszy i akurat do zabawy na dwa kanały:D
    -Koledzy napisali Ci tez o imitacji konsolety typu "Hercules"-to najlepszy sposób na sprawdzenie się w roli DJa. Nie każdy ma do tego smykałkę:D
  • REKLAMA
  • #8 8953543
    cjevda
    Poziom 20  
    Ocena: 7
    Jak dłużej poszukasz to w granicach 100-200zł możesz wyrwać całkiem dobrej klasy mixer.(Numark - Reloop) Jeśli jesteś zainteresowany to wiem nowego RMX-20 - Koszt 400zł
  • REKLAMA
  • #9 8956779
    RAV_AUDIO
    Poziom 21  
    Ocena: 13
    Wiadomo że trzeba kupić mikser prosty. Jednak nie opłaci Ci się kupowanie Hollywoodów, Skyteców itd bo tego później nie sprzedasz a wiadomo że zabawa może Ci się znudzić niestety...Wielu DJ-ów odpada już na starcie. Niektórzy nie maja smykałki a inni kasy...Sprzęt DJ kosztuje a o robotę nie jest łatwo:/

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono kwestie wyboru miksera dla początkującego DJ-a. Użytkownicy sugerują, że wybór sprzętu powinien zależeć od budżetu oraz celu użytkowania. Dla zabawy polecane są miksery Behringer, szczególnie model VMX 100, oraz kontrolery DJ Hercules, które są łatwe w obsłudze. Dla osób zainteresowanych scratchowaniem, rekomendowany jest mikser Vestax 06 w przedziale do 500 zł. Użytkownicy zwracają uwagę na to, aby unikać tanich marek, takich jak Hollywood czy Skytec, które mogą być trudne do odsprzedaży. Warto również poszukać używanych modeli na platformach takich jak Allegro.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA