logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki sprzęt DJ-ski dla początkującego? Wybór taniego i dobrego miksera

Czvaniaczek 22 Lip 2011 20:18 1728 11
REKLAMA
  • #1 9747346
    Czvaniaczek
    Poziom 9  
    Witam.
    Jestem początkującym dj'em, który ma problem z doborem sprzętu... Nie mam póki co za dużego doświadczenia dlatego chcę kupić sprzęt na, którym nauczył bym się grać i nie był by również za drogi. Jestem trochę stracony, że tak powiem w tej sprawie ponieważ jest trochę dużo mikser'ów itd. przez co nie wiem, jaki sprzęt kupić.
    Czytałem parę tematów lecz jak spojrzałem na datę stwierdziłem, że założę lepiej nowy... ;)
    Proszę więc kogoś bardziej doświadczonego o napisanie jaki sprzęt najlepiej było by mi kupić na początek ;)

Pozdrawiam Czvaniaczek :)
  • REKLAMA
  • #2 9747405
    sebap
    Poziom 41  
    Ocena: 1080
    Jaki masz budżet?
  • #3 9747418
    Czvaniaczek
    Poziom 9  
    Tak myślałem na początek do 1500zł..
  • REKLAMA
  • #4 9747437
    DDN
    Poziom 31  
    Ocena: 141
    Myslisz o tym powaznie czy to tak ot nastepne chwilowe hobby a potem bo to za trudne to dam se siana. Chcesz grac z cd czy tez i gramofonow?
  • REKLAMA
  • #5 9747443
    Czvaniaczek
    Poziom 9  
    Mam zamiar zacząć grać później na poważnie... Teraz mam zamiar się nauczyć podstaw...
    I tak szczerze nie wiem jak się gra na gramofonach... Grałem raz trochę na cd u kumpla.. Więc raczej na cd.
  • #6 9748183
    698adam
    Poziom 16  
    Ocena: 4
    No to oczywiście nie może zabraknąć tej propozycji:
    2x Pioneer CDJ 100s
    no a mikser to prosta 2 kanałówka ci starczy coś pokroju Numark`a M2...
  • REKLAMA
  • #8 9748702
    DDN
    Poziom 31  
    Nie no kup 2szt odwarzaczy cd i do tego prosty mixer"obczaisz" co i jak i potem ewentualnie zmienisz to na lepsze. Gramofon daje ci mozliwosc sterowania dzwiekiem niemal w realu. Plyty sa drogie ale jak grasz na nich to odrazu w tobie budzi sie kreatownosc i chec coraz lepszego mixu. Zadne programy ci tego nie dadza bo od winyla zalezy czy grasz czy bawisz sie. Proste pionki setki na poczatek,ewentualnie mixer lepszy np.reloop 40dsp to niby to samo co beh ale o pare klas lepszy i na pare lat wystarczy. Cena,od ok 700zl uzywka
  • #9 9764510
    Czvaniaczek
    Poziom 9  
    Czyli nic poza pionkami setkami nie proponujecie innego? :P
  • #10 9766349
    DDN
    Poziom 31  
    A chcesz urzadzenia swiecace jak choinka pod supermarketem czy sprzet ktory gra i nie zdechnie w polowie imprezy? Owszem sa marki jak mc crypt,hollywood , ibiza ...itp. Kupuj ale potem nie miej pretensji ze "oj to nie swieci jak powinno"
  • #11 9766485
    Czvaniaczek
    Poziom 9  
    Nie chce nic święcącego ale sprzęt którego nie bd musiał wymieniać za pól roku... Są to chyba jedne z najprostszych odtwarzaczy... I w ogóle z ciekawości pytam czy coś poza setkami proponujecie na początek.
  • #12 9767089
    DDN
    Poziom 31  
    No to moze tak.mixer Numark X6 plus 2x cm Gemini Cdj-210 swietnie to wyglada,jest nowoczesne nie az tak drogie i na pare lat wystarczy az sie nie "dograsz" do np Denona,technicsa itp.

Podsumowanie tematu

✨ Początkujący DJ poszukuje sprzętu do nauki, z budżetem do 1500 zł. Użytkownicy sugerują zakup dwóch odtwarzaczy CD, takich jak Pioneer CDJ 100s, oraz prostego miksera, np. Numark M2 lub Reloop 40 DSP. Wskazują na znaczenie jakości sprzętu, aby uniknąć częstej wymiany. Proponowane są również alternatywy, takie jak mikser Numark X6 z odtwarzaczami Gemini CDJ-210, które są nowoczesne i wystarczające na kilka lat. Użytkownicy podkreślają, że warto inwestować w sprzęt, który nie tylko działa, ale również rozwija kreatywność DJ-a.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA