Mam HDD seagate 320 MB od marca zeszłego roku. chodzi na nim win7 i na system nie narzekam ale od tygodnia coś sie dysk zacina - słychać cykanie i stukanie czasem z niego i po chwili z reguły np oglądając film film się przycina lub zatrzymuje, przy kopiowaniu tego filmu system utyka, zamiera w czasie kopiowania,
skandisk przechodzi bez problemu ale przy skanowaniu powierzchni dysku utyka w którymś miejscu.
chce oddać dysk do serwisu, ale najpierw chce zgrać z niego to co się da. od czasu do czasu przy zgrywaniu trafia na pliki przy których się zatrzymuje na dłużej. czym można potraktować dysk żeby moc przegrać całość ? trudno - parę plików wiem ze poleciało już do kosza ale trudno. system sam chodzi dobrze i nic nie zgłasza- żadnych ekranów ani komunikatów
mam w laptopie tez drugi, starszy nieco dysk 160 MB i z nim nie ma problemów
skandisk przechodzi bez problemu ale przy skanowaniu powierzchni dysku utyka w którymś miejscu.
chce oddać dysk do serwisu, ale najpierw chce zgrać z niego to co się da. od czasu do czasu przy zgrywaniu trafia na pliki przy których się zatrzymuje na dłużej. czym można potraktować dysk żeby moc przegrać całość ? trudno - parę plików wiem ze poleciało już do kosza ale trudno. system sam chodzi dobrze i nic nie zgłasza- żadnych ekranów ani komunikatów
mam w laptopie tez drugi, starszy nieco dysk 160 MB i z nim nie ma problemów