Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamModerowany przez DriverMSG:Regulamin pkt. 8.2.
xxwigixx napisał:Po zmianie na adsl2+ nie chce sie połączyć, dioda na routerze adsl mruga na zielona a internet na czerwono jak klikne conect w ustawieniach routera. Logi przesle jutro bo po zmienie nie ma żadnych. A mam jedno pytanie dlaczego ten downstream jest niekiedy taki duży? Dodam jeszcze ze terazm mam odłączony telefon stacjonarny i mikrofiltr, bo tak kazała netia...
xxwigixx napisał:Na tej lini, czyli gdybym zmienił kabel od skrzynki do mojego domu to były by szanse zeby to zadziałało bez zrywania połączenie? Czy to nie będzie miało znaczenia?
Elprofesional napisał:Bardzo dobre druty i dobrze na szafie okolice 10db , zatem to nie problem łącza fizycznego .
xxwigixx napisał:Twoje ustawienia nie działają, dioda dsl pali sie na zielono a internet nie. Jakieś inne propozycje?? Netia stwierdziła że przyślą monterów, a jak nic nie zrobią to zmienią prędkośc spowrotem na 1mb...
Mexit napisał:Elprofesional napisał:Bardzo dobre druty i dobrze na szafie okolice 10db , zatem to nie problem łącza fizycznego .
Najwyraźniej nie masz pojęcia o czym mówisz. Raczej na pewno jest to wina łącza. Po za tym przy 6Mb synchronizacja powinna wynosić grubo ponad 7000Kb
Jak często występują problemy? Czy jest duża różnica (statystyki) po podłączeniu filtrów i telefonu? Czy przy 1Mb też były problemy?
Po zmianie na ADSL2+ zrestartowałeś router?
Co pokazuje skantarek?
xxwigixx napisał:Przy 1mb nie było żadnych problemów. Po podłączeniu telefonu i filtra wygladaja tak samo, nadal downstream jest tak kosmicznie wysoki. Problem występuje bardzo często potrafi nawet co kilka minut rozłączać albo kilka razy na minute... Jakieś pomysły??
Elprofesional napisał:O czym Ty piszesz? 1 dB jest blisko 10 dB? A może 2147483647? Piszesz slangiem więc podejrzewam, że możesz być monterem.Bardzo dobre druty i dobrze na szafie okolice 10db , zatem to nie problem łącza fizycznego .